Cele mai citite
 


Conflict de muncă la Centrul de Transfuzii Sanguine Râmnicu Vâlcea
vineri, 7 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Râmnicu Vâlcea, 7 aug /Agerpres/ - Personalul medical din Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Râmnicu Vâlcea a declanşat, vineri dimineaţă, un protest spontan din cauza diminuării veniturilor salariale.

"Principala nemulţumire a cadrelor medicale de la CTS constă în faptul că, începând cu 1 iulie, le-a fost sistată plata tuturor sporurilor, cu excepţia celui de vechime. Acţiunea nu are bază legală, încălcându-se astfel prevederile contactelor colective de muncă din sistemul sanitar", a declarat Maria Costea, lider Sanitas Vâlcea.

Ea a adăugat că salariaţii CTS Râmnicu Vâlcea nu au beneficiat niciodată de bonuri de masă, prime de vacanţă, bonusuri de sărbători, tichete cadou, cu toate că există un act adiţional la contractul colectiv de muncă, înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă, care prevede acordarea a cinci tichete cadou cu ocazia unor evenimente, tichete negociate cu conducerea unităţii.

"Nici prima de stabilitate nu a fost acordată cadrelor medicale care activează aici, cadrele medicale de la Centrul de Transfuzii, în timp ce alţi bugetari au primit-o din luna aprilie. Dacă în 1994 erau trecute pe ştatul de plată 27 de persoane, în 2009 mai sunt doar 13 persoane, din care doi asistenţi temporari", a mai spus Maria Costea.

Prin această acţiune de protest cadrele medicale solicită ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, aplicarea Legii nr. 304 din decembrie 2008, precum şi folosirea corectă a fondului de salarii pentru centrele de transfuzie sanguină.

"Ne exprimăm dorinţa clară de a nu mai depinde de bugetul incomplet şi discreţionar alocat de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Hematologie din Bucureşti şi propunem finanţarea directă şi corectă a bugetului prin Casa Naţională de Asigurări", a declarat liderul vâlcean al Sanitas. AGERPRES/(Liviu Popescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina a fost redeschis; şapte persoane au donat sânge Centrul de Transfuzii sanguine Slatina şi-a reluat miercuri activitatea în mod normal, după ce în zilele precedente a fost închis şi în instituţie au fost prezente echipe de control de la Direcţia de sănătate publică şi ministerul Sănătăţii.
Olt: Anchetă a DSP la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina Direcţia de sănătate publică (DSP) Olt a început, luni, o anchetă la Centrul de Transfuzii sanguine Slatina, după ce săptămâna trecută spitalul Judeţean de Urgenţă a solicitat rearondarea la un alt centru de transfuzii din cauza unei suspiciuni de hepatită B la unul dintre donatorii fideli ai centrului...
Botoşani: Număr dublu de donatori la Centrul de Transfuzii Sanguine Numărul donatorilor de sânge de la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) din Botoşani a fost dublu, luni, în raport cu media zilnică, a declarat, pentru AGERPRES, directorul CTS, medicul Parascheva Temneanu.
Românii pot dona sânge într-un spaţiu renovat şi modernizat în Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti Românii pot dona sânge într-un spaţiu renovat şi modernizat în Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti, lucrările fiind finanţate cu o sumă de aproximativ 110.000 de euro.
Constanţa: Sute de donatori de sânge, prezenţi la centrul de transfuzii pentru a ajuta victimele incendiului din capitală Circa 300 de donatori de sânge s-au prezentat, luni, la Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Constanţa, pentru a ajuta victimele incendiului din Bucureşti, programul pentru recoltare fiind prelungit până când vor fi preluaţi toţi donatorii.
Suceava:CTS asigură necesarul de sânge pentru judeţ; nu poate ajuta clinici din Iaşi ce tratează suceveni Centrul de Transfuzii Sanguine (CTS) Suceava a asigurat necesarul de sânge pentru spitalele din judeţ, în prima jumătate a acestui an fiind înregistraţi peste 3.700 de donatori, dar nu a reuşit să ajute unităţi medicale din alte judeţe sau clinici universitare din Iaşi unde sunt trataţi pacienţi din...