Cele mai citite
 


Sindicatele germane doresc introducerea 'siestei sănătoase' pentru angajaţi
marţi, 19 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Somnul
 

Berlin, 18 iul /Agerpres/ - Cancelarul german Angela Merkel i-a putea numi pe sud-est europeni 'leneşi' zilele acestea, însă liderii sindicatelor din Germania le cer compatrioţilor lor să-i imite în cel puţin o privinţă: făcându-şi siesta, informează The Guardian.

Confederaţia germană a sindicatelor (DGB) susţine că un pui de somn scurt şi odihnitor la prânz ar îmbunătăţi sănătatea şi performanţele profesionale. 'Chiar dacă siesta nu mai este un lucru obişnuit în ţările sud-est europene, este în continuare o idee bună din punct de vedere al sănătăţii', a afirmat Annelie Buntenbach, un membru al consiliului executiv al DGB. 'Un pui de somn după-amiază reduce, de exemplu, riscul unui infarct şi conferă energie', a afirmat ea într-un interviu pentru Tageszeitung.

Studiile sprijină această teorie. Cercetătorii de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard şi Universitatea de Medicină din Atena au constatat că angajaţii greci care au avut sieste regulate au înregistrat rate cu 37% mai mici de boli coronariene faţă de cei care nu s-au odihnit la prânz.

Ideea a prins şi în Germania, unde marile companii germane precum BASF, Opel, Hornsbach şi Lufthansa oferă camere speciale pentru lucrătorii lor, iar angajatorii afirmă că profită de productivitatea sporită a angajaţilor lor bine odihniţi.AGERPRES/(Mihaela Moise)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Siesta funcţionează ca un medicament în cazul hipertensiunii arteriale (studiu) O mică siestă la începutul după-amiezii duce la scăderea presiunii arteriale la persoanele hipertensive şi contribuie probabil la apariţia acesteia la altele - se arată într-un studiu realizat de cercetători greci, preluat de passionsante.be.
Siesta este bună pentru sănătate, cu condiţia de a nu depăşi o oră (studiu) Siesta, ale cărei binefaceri pentru sănătate sunt periodic lăudate, ar avea legătură cu un risc sporit de diabet în cazul în care durează mai mult de o oră, potrivit unui studiu japonez primit cu rezerve de unii experţi independenţi, semnalează joi AFP.
A fost confirmat ştiinţific efectul pozitiv al siestei după o noapte cu puţin somn (studiu) Siesta are efect pozitiv asupra asupra nivelului de stres sau al sistemului imunitar după o noapte cu puţin somn, a demonstrat un studiu ştiinţific apărut marţi în publicaţia americană Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Cercetarea arată că siesta restabileşte nivelurile de hormoni şi...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Jeffrey Franks: Nu ar fi nicio tragedie dacă nu sunteţi gata să aderaţi la Zona Euro în 2015 (INTERVIU) România a realizat pentru prima oară ţinta la arierate, iar închiderea spitalelor nu a fost cerută de Fondul Monetar Internaţional, ci este o decizie a Guvernului român, a afirmat, luni, şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, într-un interviu acordat AGERPRES.
Somnul de opt ore nu mai este esenţial Cele opt ore de odihnă pe care experţii le numesc ciclul monofazic, adică o singură odihnă la fiecare 16 de ore, nu mai este atât de important. Oameni de ştiinţă şi istorici ai medicinei laudă beneficiile somnului polifazic, cel fragmentat în cursul a 24 de ore, relatează revista italiană Panorama.