Cele mai citite
 


Casa de Sănătate Maramureş nu mai are bani pentru bolnavii de cancer
vineri, 7 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Baia Mare, 7 aug /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş nu mai dispune de fonduri pentru tratamentele oncologice.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Claudia Ganea, a declarat, vineri, că a fost asigurată doar o parte din bani pentru luna iulie.

"Am solicitat Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate să suplimenteze fondurile pentru a putea onora serviciile efectuate de medici pentru bolnavii care efectuează tratamente oncologice. Sperăm ca, până la sfârşitul lunii august, să putem deconta şi tratamentele efectuate pe lunile martie şi aprilie, unde avem o restanţă. Însă, plata acestor servicii depinde în mare măsură de operativitatea CNAS care asigură banii necesari tratamentelor medicale", a spus Claudia Ganea.

Deşi, lunar, au existat probleme la plata tratamentelor pentru această categorie de pacienţi, niciun bolnav nu a fost amânat de la tratamente sau medicamentaţie din cauze financiare.

Farmaciile au continuat să elibereze medicamente pentru bolnavii cu cancer, în speranţa că reţetele se vor plăti în lunile următoare.

Dr. Pavel Filip, oncolog la Spitalul de Urgenţă Baia Mare, a precizat că tratamentele pentru bolnavii de cancer sunt foarte costisitoare, iar farmaciştii sunt nemulţumiţi că îşi primesc banii pe medicamente cu mare întârziere.

"Există riscul ca în lunile următoarele unele farmacii să nu mai distribuie medicamentele pentru această categorie de bolnavi, deoarece sunt foarte scumpe. Practic, farmacia îşi blochează banii pentru achiziţia acestor medicamente, în timp ce Casa de Asigurări Maramureş, din motive independente, reuşeşte să plătească foarte târziu reţetele acestor bolnavi. Depinde cât timp, farmaciile vor mai accepta să lucreze în acest fel", a spus Pavel Filip.

În semestrul I al acestui an, Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare a inclus pe listele de tratamente 1.798 de bolnavi afectaţi de maladia cancerului.

Lunar, tratamentul acestora ajunge la 7.000 de lei, iar în cazul cancerului de sân un tratament poate ajunge şi la 140.000 de lei. AGERPRES/(Leontin Cupar)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Compartiment de oncologie medicală şi paliaţie, inaugurat la Institutul "Marius Nasta" Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" a inaugurat joi Compartimentul de oncologie medicală şi paliaţie, care va răspunde nevoii de tratament prin chimioterapie a aproximativ 5.000 de pacienţi diagnosticaţi anual cu cancer pulmonar în această instituţie medicală.
CAS Mureş: La nivelul judeţului a crescut mult prescripţia pentru oncologie în 2014 şi 2015 Directorul general adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureş, Rodica Biro, a declarat miercuri, în contextul desfăşurării anchetei DNA privind corupţia din domeniul farmaceutic, că la nivelul judeţului a crescut mult prescripţia pentru oncologie în anul 2014 şi în 2015.
Congresul Societăţii Europene de Oncologie Medicală debutează vineri la Madrid Madrid, 24 sep /Agerpres/- Congresul Societăţii Europene de Oncologie Medicală (ESMO) va reuni, începând de vineri, la Madrid, peste 18.000 de specialişti în domeniu şi va avea ca temă 'Medicina de precizie în tratarea cancerului', după cum au anunţat miercuri organizatorii, transmite EFE.
Cel de-al XXI-lea Congres al Societăţii Române de Radioterapie şi Oncologie Medicală, la Satu Mare Zeci de medici specialişti din ţară participă vineri şi sâmbătă la cel de-al XXI-lea Congres al Societăţii Române de Radioterapie şi Oncologie Medicală ce se desfăşoară la Satu Mare.
Scrisoare deschisă a Societăţii Naţionale de Oncologie adresată CNAS şi CMR Societatea Naţională de Oncologie Medicală din România (SNOMR) a adresat o Scrisoare deschisă ministrului sănătăţii, Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) şi Colegiului Medicilor din România (CMR), scrisoare adoptată în urma întâlnirii pe care a avut-o sâmbătă pe tema problemelor legate...
Întrebare adresată ministrului Nicolae Bănicioiu de către deputat Cornelia Negruţ Adresată: Domnului Ministru Nicolae Bănicioiu, Ministerul Sănătăţii.