Cele mai citite
 


Bacău: Aproape 30 de medici basarabeni lucrează în unităţile sanitare din judeţ
miercuri, 20 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 26 de medici basarabeni profesează, în prezent, în unităţile medicale din judeţul Bacău, a declarat marţi pentru AGERPRES directorul adjunct al Direcţie de Sănătate Publică Bacău, Marin Buştuc.
Cei mai mulţi dintre aceştia şi-au efectuat studiile de profil în cadrul unor unităţi de învăţământ superior din Republica Moldova, dar şapte dintre ei şi în România, iar trei în Rusia.
Specialitatea cea mai "acoperită" de medicii de peste Prut în clinicile băcăuane este anestezia-terapia intensivă, una dintre cele mai deficitare din sistemul sanitar din judeţ. Cinci dintre anestezişti basarabeni lucrează în unităţi sanitare publice, iar doi în sistemul privat.
Alte specialităţi medicale mai bine reprezentante de medicii născuţi în Republica Moldova în spitalele şi clinicile din judeţul Bacău sunt obstetrică-ginecologie şi medicina de familie. AGERPRES/(AS - Cornel Cepariu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: Intervenţii chirurgicale complexe efectuate de specialişti din 6 ţări cu prilejul Zilelor Spitalului din Moineşti Un număr de 15 bolnavi din judeţele Bacău, Vrancea, Neamţ şi Sibiu, având o patologie gravă, vor fi operaţi până sâmbătă în cele şase săli specializate ale Spitalului de Urgenţă din Moineşti, de echipe coordonate de cunoscuţi chirurgi din România, Franţa, Turcia, Israel, SUA şi Republica Moldova.
Inner Wheel International a înfiinţat ,,Districtul 224 România şi Republica Moldova" ,,Inner Wheel International", una dintre cele mai mari grupări feminine de voluntariat, având peste 100.000 de membri cuprinşi în 3895 de cluburi deschise în 103 de ţări, a organizat, sâmbătă la Bacău, festivitatea de înfiinţare a Districtului 224, eveniment considerat 'istoric pentru organizaţie pentru...
Bacău: Voicu Şocae, copilotul elicopterului SMURD prăbuşit, a fost înmormântat cu onoruri militare Căpitanul comandor Voicu Şocae, copilotul elicopterului SMURD prăbuşit joi în Republica Moldova în timpul unei acţiuni de salvare a vieţii unei persoane, a fost înmormântat cu onoruri militare în Cimitirul de Vest din Bacău, oraşul unde îşi avea reşedinţa împreună cu familia sa.
Bacău: Ambulatoriu de specialitate, deschis la Spitalul de urgenţă din Moineşti Un ambulatoriu de specialitate, complet reabilitat în urma implementării unui proiect finanţat cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, a fost deschis, luni, la Spitalul de urgenţă din Moineşti pentru activităţi curente de deservire a populaţiei.
Bacău: Multe premiere şi participanţi din şase ţări la "Zilele medicale" ale Spitalului din Moineşti Un workshop cu tema "Oncogenetica" reprezintă o premieră la "Zilele medicale" ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti, aflat la a IX-a ediţie şi care a debutat joi în prezenţa a peste 400 de medici şi invitaţi speciali din clinici şi spitale renumite din ţară, dar şi din Italia, Germania, Israel...
Bacău: Un bărbat dignosticat cu botulism ar putea muri pentru că nu se găseşte serul salvator în ţară Un bărbat din judeţul Bacău, diagnosticat cu botulism, ar putea muri pentru că în România nu s-ar găsi remediul salvator. Omul este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), aflându-se în stare critică.