Cele mai citite
 


Botoşani: Operaţii restricţionate la Spitalul Judeţean "Mavromati" din cauza căldurii
miercuri, 20 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii chirurgi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani refuză să mai efectueze operaţii, din cauza temperaturilor foarte ridicate din sala de operaţii. Decizia a fost luată după ce instalaţiile de aer condiţionat s-au defectat, iar temperatura din blocul operator a depăşit 40 de grade Celsius.
"Azi (marţi - n.r.), după prima operaţie, colegii chirurgi au venit şi au spus că miroase a textolit ars. A verificat departamentul tehnic şi au descoperit că un motor al instalaţiei de aer condiţionat este ars. Astfel, după ce am terminat prima operaţie s-a decis sistarea intervenţiilor pentru că puneam în pericol siguranţa pacienţilor din cauza umidităţii şi căldurii", a declarat şeful Secţiei ortopedie, medicul chirurg Radu Malancea.
Medicii susţin că vor accepta să intre în sălile de operaţie doar în cazul pacienţilor aflaţi în stare gravă, pentru care intervenţia chirurgicală este o situaţie urgentă.
Directorul spitalului, Ovidiu Mimor, susţine că aparatele de aer condiţionat au fost trimise la reparat. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul Judeţean Mavromati, obligat pentru a patra oară de instanţă să reangajeze un salariat Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a fost obligat la plata unor daune morale de 30.000 de lei unui angajat, care a fost concediat ilegal de patru ori în mai puţin de doi ani. Magistraţii Tribunalului Botoşani au decis, miercuri, că deciziile de concediere ale fostului şef al Serviciului...
Botoşani: O persoană muşcată de viperă nu a putut fi tratată la Spitalul Judeţean Mavromati, din lipsă de vaccin Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani au fost în imposibilitatea de a asigura tratamentul de specialitate în cazul unui pacient muşcat de viperă, din cauza lipsei vaccinului antiviperin, a declarat, luni, medicul şef al Unităţii de primire a Urgenţelor, Petrică Rădăuceanu.
Botoşani: Criză de antirabice la Spitalul Judeţean 'Mavromati' Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani se confruntă cu o criză de ser antirabic, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul unităţii, Ovidiu Mimor.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati', condamnat să plătească daune morale unui angajat Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani a fost condamnat la plata unor daune morale de 30.000 de lei, într-un dosar privind concedierea ilegală a unui salariat.
Botoşani: O femeie a murit la scurt timp după ce a ajuns la Spitalul Judeţean 'Mavromati' O femeie de 30 de ani a murit, marţi seară, în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani, după aproape 50 de minute de resuscitare.
Botoşani: Spitalul Judeţean 'Mavromati' ar putea deveni cel mai mare spital din ţară Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' ar putea deveni, în urma comasării cu Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, cel mai mare spital din ţară. Managerul instituţiei, medicul Ovidiu Mimor, a anunţat, joi, că noua organigramă a instituţiei, prevede existenţa...