Cele mai citite
 


Brăila: Sistem informatic performant de monitorizare a stării de sănătate
miercuri, 20 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un sistem informatic performant pentru urmărirea stării de sănătate a populaţiei va fi implementat, în următoarele 12 luni, în trei spitale din Brăila, în baza unei proiect în valoare de 7,6 milioane de lei, realizat cu fonduri europene.
Proiectul, intitulat ''Noi servicii E - Sănătate în judeţul Brăila'', va fi implementat în Spitalul de Psihiatrie ''Sfântul Pantelimon'', Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila, cele trei unităţi spitaliceşti urmând să îşi creeze o bază unică de date medicale, la care vor avea acces toţi brăilenii.
Potrivit proiectului aprobat de Consiliul Local Municipal şi Consiliul Judeţean Brăila, scopul acestei iniţiative este acela de îmbunătăţire a suportului decizional în cadrul celor trei instituţii şi de monitorizare şi trasabilitate în timp real a stării de sănătate a pacienţilor la nivel judeţean.
Valoarea proiectului este de 7,6 milioane de lei, din care 6 milioane lei reprezintă fonduri nerambursabile puse la dispoziţia autorităţilor locale prin Programul Operaţional Sectorial ''Creşterea Competitivităţii Economice''.
În timpul celor 12 luni de derulare a proiectului vor fi realizate o bază de date medicale unică centralizată, care va fi utilizată în vederea monitorizării stării de sănătate a cetăţenilor din judeţul Brăila, şi un sistem integrat de gestiune a dosarelor medicale electronice unice ale pacienţilor.
De asemenea, va fi pus la dispoziţia brăilenilor un portal web de accesare a informaţiilor cu caracter medical şi va fi realizată o platformă informatică comună între cele trei unităţi sanitare publice, prin implementarea de noi module de management medical, management financiar contabil şi administrare, arhivare, urmărire şi back -up. AGERPRES/ (AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Ambulatoriul de la Spitalul de Psihiatrie, reabilitat cu fonduri europene Ambulatoriul de la Spitalul de Psihiatrie Sfântul Pantelimon din Brăila va fi reabilitat cu fonduri europene, o investiţie de peste 2 milioane de lei.
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Brăila: A început reabilitarea Blocului Operator de la Spitalul Judeţean, proiect în valoare de peste 25 milioane lei Reabilitarea Blocului Operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, proiect în valoare de peste 25 milioane lei, au demarat, iar primele termene au ca perioadă de finalizare sfârşitul lunii mai, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Preşedintele CJ Brăila: Investiţia cu fonduri de la Banca Mondială în Secţia de Radioterapie-Oncologie nu este pierdută definitiv Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Viorel Mortu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că investiţia în noua secţie de Radioterapie - Oncologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, cu fonduri de la Banca Mondială, unde societatea care executa lucrările a reziliat unilateral contractul şi...
Brăila: CJ a primit acordul de principiu pentru a construi locuinţe de serviciu destinate medicilor tineri Consiliul Judeţean Brăila a primit acordul de principiu pentru a investi în amenajarea unor locuinţe de serviciu destinate medicilor tineri care se angajează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, proiect lansat în urmă doi ani de preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Laser Argon pentru tratarea retinopatiei diabetice, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va fi dotat cu Laser Argon pentru tratamentul retinopatiei diabetice, aparat ultraperformant care poate costa până la 100.000 de euro, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.