Cele mai citite
 


Circa 5.000 de oameni mor zilnic din cauza SIDA
miercuri, 20 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 5.000 de persoane mor în fiecare zi pe mapamond din cauza SIDA, se menţionează într-un raport dat publicităţii cu ocazia deschiderii la începutul săptămânii la Roma a celei de-a şasea Conferinţe privind patogeneza, tratamentul şi prevenirea HIV (IAS 2011), transmite MigNews.
În plus, potrivit experţilor, la fiecare şase secunde în lume se produce o nouă infestare cu virusul HIV, fiind vorba de contaminarea a 7 400 de persoane pe zi, o mie dintre care sunt copii. Şi doar jumătate dintre aceştia se adresează pentru ajutor.

Stefano Vella, copreşedintele conferinţei şi preşedintele Institutului italian al sănătăţii, consideră că pentru lupta împotriva epidemiei de SIDA, toate persoanele infestate ar trebui să fie tratate şi să respecte anumite măsuri, la fel ca în cazul luptei împotriva tuberculozei în anii 1950.

Răspândirea SIDA nu poate fi luată sub control încă pe glob, adaugă un alt participant la conferinţă.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Virusul HIV progresează în Europa, însă cazurile de SIDA sunt în scădere /raport/ Virusul SIDA /HIV/ a continuat să progreseze în Europa în 2010, dar tratamentele fac să scadă numărul de cazuri unde boala se declanşează efectiv, potrivit unui raport comun al Centrului European de Control şi Prevenţie a Bolilor /ECDC/ şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, publicat miercuri şi...
SIDA: Tratamentul antiretroviral este mai eficient decât se prevăzuse Există o veste bună pentru lupta împotriva HIV: tratamentul antiretroviral împotriva transmiterii infecţiei cu virusul SIDA este chiar mai eficient decât fusese anunţat, relevă rezultatele unui studiu prezentat oficial luni la Roma, informează marţi cotidianul Le Parisien.
Numărul infecţiilor cu HIV, în scădere /raport/ Numărul de noi infectări cu virusul HIV continuă să se afle în recul, potrivit ultimului raport anual al organizaţiei ONUSIDA, publicat marţi la Geneva. Raportul mai constată însă că doar 35% dintre cei infectaţi din ţările în curs de dezvoltare au acces la tratamente antiretrovirale, informează AFP...
Conferinţa Mondială asupra SIDA: Oportunitate de armonizare a strategiilor pentru combaterea acestui flagel Cea de-a 20 Conferinţă internaţională asupra SIDA, care a avut loc între 20 şi 25 iulie, la Melbourne (Australia), a fost o oportunitate pentru experţi de a se întâlni, a schimba impresii şi a armoniza strategiile pentru combaterea acestui flagel, care a provocat moartea a peste 30 de milioane de oameni...
SIDA: Virusul HIV se transmite în medie cu o frecvenţă de 1/900 de contacte sexuale neprotejate O persoană heterosexuală infectată cu HIV va transmite acest virus unui partener sexual cu o frecvenţă medie de 1/900 de acte sexuale neprotejate, conform unui nou studiu realizat în Africa, transmite LiveScience.com.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...