Cele mai citite
 


Comunicat de presă - CIADO România
miercuri, 20 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
C.I.A.D.O.
Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului

Romania, tara cu cei mai tineri consumatori de etnobotanice din spatiul UE !!!

CIADO Romania , isi exprima ingrijorarea fata de existenta celor doi copii de 4 respectiv 6 ani din Iasi ce au consumat droguri de sinteza. Problema drogurilor in Romania nu este grava este deosebit de alarmanta in contextul in care prevalenta a crescut de la 1,7 la 4,1 nivel populatie generala in doar 3 ani si de 11,4 prevalenta in Bucuresti la consumul de 'etnobotanice'conform Raportului finantat de Centrul de Monitorizare al CE de la Lisabona. Mass-media a fost si este un partener real al societatii civile din Romania pe acest segement, dar rugam ca abordarile sa fie mult mai ample si mai concrete cu spatii generoase de educatie civica. Agentia Nationala Antidrog reinfiintata ca directie in cadrul MAI, este doar o imagine a guvernului si nu o institutie real functionabila intrucat nu are un buget adecvat, o politica nationala de prevenire coerenta si pragmatica, o lipsa totala de fonduri, etc. CIADO Romania avertizeaza ca Romania risca ca in urmatorii 3 ani sa devina tara cu cei mai multi consumatori si dependenti de droguri din Estul Europei, daca nu se intervine in procedura de urgenta cu alternative.
Birou de presa
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputaţii au respins cea de-a doua moţiune simplă din această sesiune parlamentară (sinteză) Deputaţii au respins în această săptămână cea de-a doua moţiune simplă iniţiată de Opoziţie în actuala sesiune parlamentară, intitulată "Un flagel naţional - plantele etnobotanice".
UPDATE/Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" Deputaţii au respins, marţi, cu 135 de voturi pentru, 164 împotrivă şi trei abţineri, moţiunea simplă "Un flagel naţional - plantele etnobotanice" iniţiată de PSD şi PNL.
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea ore de educaţie pentru sănătate încă din primii ani de gimnaziu Medicul Tudor  Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a unei legi privind introducerea orelor de educaţie pentru sănătate încă din şcolile generale, argumentând în acest sens că recentul caz al fetei de 11 ani însărcinată în luna a cincea este emblematic pentru consecinţele lipsei educaţiei...
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Iaşi: Reprezentanţii companiei 'Antibiotice' anunţă că îl vor da în judecată pe medicul Cîrstoveanu Compania Antibiotice SA intenţionează să-l dea în judecată pe medicul Cătălin Cîrstovanu, şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii M.S. Curie din Bucureşti, după declaraţiile acestuia referitoare la lipsa de efect a medicamentelor generice produse...