Cele mai citite
 


E.coli: Germania solicită despăgubiri de 16 milioane de euro din partea UE
miercuri, 20 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agricultorii germani solicită 16 milioane de euro despăgubiri din partea Uniunii Europene pentru prejudiciile legate de contaminarea în mai şi iunie cu bacteria E.coli, transmite AFP.
'Germania a transmis ieri Comisiei Europene cifra de 16 milioane de euro', a precizat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii de la Berlin. Ministrul a transmis un total al cifrelor reclamate de cele 16 state federale germane. Pe de altă parte, federaţia germană a agricultorilor Bauernverband a vorbit la începutul lui iunie despre o pierdere mult mai mare, de 50 de milioane de euro, legată de această criză, 'cea mai gravă de după Cernobâl' pentru sectorul legumicol.

Depistarea originii epidemiei de E.coli, ce a făcut 50 de morţi în Europa, a durat mai multe săptămâni, iar între timp mai multe legume au fost incriminate pe nedrept ca fiind sursa contaminării, mai ales castraveţii. Astfel, vânzările de castraveţi, dar şi de roşii şi salată, au scăzut drastic vreme de mai multe săptămâni.

Agricultorii spanioli au fost cei mai afectaţi de 'dezertarea' consumatorilor, primele suspiciuni planând asupra castraveţilor spanioli. Dar şi în cazul ibericilor, suma despăgubirilor solicitate din partea UE, 71 de milioane de euro, este de asemenea mult mai mică decât estimările iniţiale de pierderi de venit - de ordinul a 200 de milioane de euro.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacteria E.coli: UE promite să vină în ajutor producătorilor de legume Bruxellesul a promis marţi să examineze modalităţile prin care i-ar putea ajuta pe cultivatorii de legume, care se confruntă în prezent cu o criză de încredere de anvergură în ceea ce priveşte siguranţa produselor cultivate de ei, în urma unei epidemii de diaree, soldată cu numeroase decese, care a pus...
UE critică Germania pentru modul în care a gestionat criza provocată de bacteria E. coli Comisarul european pentru sănătate, John Dalli, a avertizat Germania că a tras concluzii premature şi incorecte cu privire la sursa contaminării produselor alimentare, concluzii care au provocat panică la nivelul întregii Europe, afectând exporturile de legume, transmite marţi AP.
Bacteria E.coli îi îngenunchează pe agricultori O bacterie mortală, din cauza căreia au murit deja 16 persoane, 15 dintre care în Germania, a tăiat apetitul consumatorilor pentru crudităţi, generând dificultăţi pentru agricultorii din întreaga Europă, comentează miercuri AFP.
România solicită despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi, CE vrea să dea bani doar pentru grupurile organizate România va solicita Comisiei Europene despăgubirea tuturor producătorilor de castraveţi afectaţi de scăderea vânzărilor şi de blocarea exporturilor din cauza epidemiei produse de bacteria E.coli, deşi forul european intenţionează să ofere despăgubiri doar pentru grupurile organizate de producători, a...
Madridul va solicita UE 80 de milioane de euro despăgubiri pentru agricultorii spanioli Spania va solicita Uniunii Europene despăgubiri în valoare de 80 de milioane de euro pentru prejudiciul suferit de agricultura sa, în contextul în care castraveţii spanioli au fost incriminaţi din greşeală în cazul epidemiei mortale de E.coli, relatează AFP.
Olanda va solicita UE un ajutor financiar pentru producătorii săi de legume Olanda a anunţat marţi că va solicita Uniunii Europene un ajutor pentru producătorii săi de legume care se confruntă cu o scădere a exporturilor spre Germania, în urma epidemiei povocate de bacteria E.coli atribuită unor castraveţi, transmite France Presse.