Cele mai citite
 


Hunedoara: Un tânăr muşcat de viperă a adus şarpele la spital
miercuri, 20 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei persoane au fost muşcate de vipere în diferite localităţi ale judeţului Hunedoara, starea de sănătate a victimelor fiind bună după ce s-au prezentat la unităţile de primire a urgenţelor şi li s-a administrat ser antiviperin.
În unul dintre cazuri, un tânăr din satul Chitid, situat la 25 kilometri de municipiul Hunedoara, a dat dovadă de mult ''sânge rece'', deoarece a prins şi a adus vipera la spital, aşezată într-un borcan, pentru ca medicii să poată vedea despre ce şarpe este vorba.
''Pacientul este în vârstă de 20 de ani şi a fost muşcat de antebraţ. Tânărul a fost internat în spital, se află sub supravegherea medicilor şi i s-a administrat ser antiviperin. Starea generală de sănătate a bărbatului este bună'', a declarat, marţi, managerul Spitalului municipal ''Dr. Alexandru Simionescu'' Hunedoara, dr. Bende Barna.
În spitalul din Hunedoara a mai fost internată, marţi, o femeie de 56 de ani, care a fost muşcată de o viperă în zona localităţii Teliucu Inferior. Medicii au internat pacienta în spital, i-au administrat ser antiviperin, iar starea de sănătate a victimei este bună.
Un alt caz a fost consemnat la Spitalul de urgenţă din Petroşani, unde o femeie a fost victima unei vipere pe care a călcat, din greşeală, în timp ce se afla în Defileul Jiului. Pacienta a fost externată deoarece se simţea bine în urma tratamentului stabilit de medici.
Viperele pot deveni agresive acum, din cauză că se află în timpul perioadei de reproducere. Ele pot fi întâlnite în Masivul Retezat, pe Defileul Jiului şi în zona Cetăţii Deva, unde au fost semnalate în anii trecuţi.
Viperele se deosebesc de ceilalţi şerpi prin corpul scurt şi gros, cu o coadă care se termină brusc. Reptilele prezintă pe spate un desen în zigzag, iar pe cap un semn în forma literei V întors.
Specialiştii susţin că viperele atacă doar dacă se simt ameninţate, majoritatea persoanelor muşcate călcând, din greşeală, peste aceste reptile. Muşcătura se resimte ca o durere acută, fiind însoţită de o tumefiere a zonei şi de unul sau două semne ale înţepăturii.
Medicii recomandă persoanelor muşcate de vipere să nu facă mişcări sau să se agite pentru că circulaţia sângelui se accelerează, iar veninul ajunge mai repede în fluxul sanguin. Este interzis consumul de alcool sau cafea. Victimele vor aplica o legătură elastică, tip garou, între rană şi inimă, şi se vor adresa urgent unui spital pentru administrarea serului antiviperin. AGERPRES/(AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Doi tineri au fost muşcaţi de vipere Doi tineri din Valea Jiului au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Petroşani după ce au fost muşcaţi de vipere, la sfârşitul săptămânii trecute, pacienţii fiind, luni, în afara pericolului, pentru că medicii le-au administrat imediat ser antiviperin.
Hunedoara: Turiştii sunt avertizaţi să se ferească de vipere Turiştii care preferă drumeţiile sunt atenţionaţi asupra pericolului pe care l-ar putea reprezenta viperele, în această perioadă a anului, excursioniştii fiind sfătuiţi să poarte bocanci de munte atunci când pleacă pe un traseu montan, chiar dacă afară este caniculă.
Hunedoara: Viperele sunt agresive în această perioadă a anului Turiştii care merg pe munte trebuie să fie atenţi pentru că viperele sunt periculoase în această parte a anului, deoarece se află în perioada de reproducere, oamenii fiind sfătuiţi să se echipeze cu bocanci, chiar dacă afară este cald, şi să respecte mai multe reguli pentru a evita muşcăturile acestor...
Hunedoara: Stocurile de ser antiviperin sunt asigurate în spitalele din zonele în care trăiesc vipere Toate spitalele din judeţul Hunedoara care sunt situate în zone în care există riscul unor muşcături de vipere au în stocuri serul antiviperin necesar pentru intervenţie în cazul unor incidente nedorite, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia...
Hunedoara: Toate spitalele au asigurat stocul de ser antiviperin Toate spitalele din judeţul Hunedoara situate în zonele de risc au asigurate stocurile de ser antiviperin, măsura fiind una preventivă în eventualitatea că o persoană ar fi muşcată de viperă în timpul drumeţiilor pe munte.
Harghita: Bătrân internat în spital după ce a fost muşcat de un şarpe Un bătrân de 77 ani, din localitatea harghiteană Bilbor, a fost internat în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, prezentând semne de şoc anafilactic, după ce a fost muşcat de un şarpe atunci când se afla la strâns fân.