Cele mai citite
 


MCSI: Peste 180 de proiecte depuse pe e-Sănătate şi circa 2.140 de dosare în programul privind infrastructura IT a IMM-urilor
miercuri, 20 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Apelul recent încheiat pentru programul e-Sănătate a adunat 181 de proiecte, în timp ce în cazul programului privind dezvoltarea infrastructurii IT a IMM-urilor au fost depuse 2.142 de dosare, a declarat, marţi, Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.
'Vin cu trei veşti bune: închidereea apelului pe e-Sănătate, programul de 84 milioane de euro pentru care au fost depuse toate documentele la Comisia Europeană, şi apoi pentru mediul de afaceri închidem apelul 3.1.1. Îl continuăm cu un nou apel pentru IMM-uri. Practic, discutăm de 134 milioane de euro care, în aceste zile, intră în fază de evaluare. e-Sănătate local este un program bine pus la punct. MCSI vine în sprijinul dezvoltării, dotării şi accesului la internet pentru spitale. Este un program de 15 milioane de euro, în care au fost depuse 181 de proiecte şi sperăm să finanţăm în jurul a 50 de proiecte. Ca dead-line, discutăm de patru luni de evaluare şi contractare, iar anul 2012 trebuie să ne prindă pe acest domeniu cu implementări serioase pe domeniu', a spus Vreme.
Oficialul MCSI a adăugat că pentru mediul de afaceri programul de finanţare dedicat dezvoltării infrastructurii IT a IMM-urilor, în valoare de 35 de milioane de euro, a strâns peste 2.100 de proiecte, aproape toate putând fi finanţate.
'Vestea bună este şi pentru mediul de afaceri. Cu 35 milioane de euro vom sprijini poate cel mai amplu program de finanţare pe domeniul IMM-urilor din România. Sunt depuse 2.142 de proiecte şi sperăm să le finanţăm pe toate. Închidem pe data de 29 iulie /2011, n.r./ apelul, dar venim în continuare cu un alt program adresat IMM-urilor în valoare de 65 milioane de euro pentru informatizarea societăţilor comerciale. Sperăm ca, în luna august, să fie lansat tot după formula 'primul înscris, primul evaluat şi servit'', a menţionat ministrul Comunicaţiilor.
Contractele incluse în apelul care se va încheia la data de 29 iulie 2011, fac parte din Operaţiunea 3.1.1. - 'Sprijinirea accesului la internet şi la serviciile conexe', pentru care a fost deschisă sesiune de apel în data de 20 decembrie 2010.
Potrivit datelor MCSI, în etapa de contractare pentru Operaţiunea 3.1.1. au intrat 150 de proiecte, restul dosarelor fiind în diverse stadii de verificare.
În faza finală de evaluare sunt 730 de proiecte, iar conform estimărilor ministrului Valerian Vreme, până în luna septembrie toate dosarele primite până la data limită ar urma să fie evaluate.
Operaţiunea 3.1.1 beneficiază de o finanţare de 35 milioane de euro, deşi iniţial valoarea se situa la 15 milioane euro. Valoarea medie a unui proiect este de 18.000 euro, iar după semnarea contractelor urmează etapa implementării care nu poate depăşi şase luni de la data semnării.
Scopul principal al acestei operaţiuni constă în conectarea la Internet prin conexiuni broadband sau upgradarea celor existente şi achiziţionarea echipamentelor conexe.
Rata maximă de cofinanţare este de 90% pentru IMM-uri şi microîntreprinderi şi 95% pentru ONG-uri. Valoarea maximă a finanţării rerambursabile acordate este de 100.000 de euro, iar cea minimă de 10.000 euro.
Totodată, apelul lansat pentru e-Sănătate face parte din operaţiunea Operaţiunea 3.2.4 'Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar'.
Bugetul total alocat este de 60 milioane lei, iar valoarea maximă a finanţării nerambursabile este de şase milioane lei pentru parteneriate şi 1,6 milioane lei pentru restul solicitanţilor eligibili. În plus, valoarea minimă a finanţării acordate este de 500.000 lei.
Scopul acestei operaţiuni constă în dezvoltarea serviciilor medicale prin implementarea unui sistem informatic integrat, asigurând accesul cetăţenilor şi personalului medical la servicii informatice de tip e-sănătate.AGERPRES/ (A-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Valerian Vreme: Zeci de spitale vor putea primi finanţare pentru informatizare În jur de 40 de spitale vor putea primi finanţare în vederea informatizării, respectiv maximum 400.000 de euro pe proiect, bani nerambursabili, în cadrul Operaţiunii e-Sănătate local, a declarat sâmbătă ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, într-o conferinţă de presă...
Activitatea ministerelor în 2011 - retrospectivă economică Revista The Banker, ce aparţine grupului Financial Times, a acordat ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, premiul Ministrul de Finanţe al anului în Europa.
MCSI a selectat 13 proiecte pentru operaţiunea e-Sănătate, în valoare de 32 milioane lei Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale /MCSI/ a aprobat pentru finanţare în cadrul operaţiunii e-Sănătate local un număr de 13 proiecte în valoare de 32 milioane de lei.
Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme: Zeci de spitale vor putea primi finanţare pentru informatizare În jur de 40 de spitale vor putea primi finanţare în vederea informatizării, respectiv maximum 400.000 de euro pe proiect, bani nerambursabili, în cadrul Operaţiunii e-Sănătate local, a declarat sâmbătă 12 februarie ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, într-o conferinţă...
Cluj: Proiect cu finanţare europeană pentru ridicarea calităţii programelor de studii medicale şi farmaceutice Cinci universităţi cu profil medical şi farmaceutic din România au elaborat şapte programe de studii, care vor contribui la creşterea calităţii ofertei educaţionale din domeniul sănătăţii, în cadrul proiectului intitulat "Standarde de calitate şi indicatori de performanţă specifici pentru învăţământul...
Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme: MCSI alocă 15 milioane de euro pentru informatizarea spitalelor Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) va aloca 15 milioane de euro pentru informatizarea spitalelor din România, a declarat, sâmbătă, la Botoşani, ministrul Valerian Vreme.