Cele mai citite
 


MedLife şi-a urcat cifra de afaceri cu 37% în semestrul I 2011, până la 23,8 milioane euro
miercuri, 20 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
MedLife, operatorul privat de servicii medicale, a înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri în valoare de 23,8 milioane euro, în creştere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010, când a obţinut 17,35 milioane euro, potrivit datelor furnizate de companie.
Creşterea veniturilor înregistrate în primele şase luni din 2011 vine pe fondul investiţiilor susţinute pe segmentul de retail (fee-for-service), dar şi a achiziţiilor şi noilor investiţii greenfield derulate în ultimele 12 luni. Printre cele mai importante proiecte se remarcă: lansarea unei noi linii de business - farmaciile PharmaLife, achiziţia pachetului majoritar de acţiuni a două entităţi medicale importante din ţară - PDR Braşov şi Genesys Medical Clinic, Arad, deschiderea Hyperclinicii MedLife Titan şi a Spitalului de Pediatrie MedLife, prima unitate de acest tip din Europa Centrală şi de Est.
"Primul semestru al acestui an a reprezentat pentru MedLife o perioadă de investiţii strategice, orientate în special către piaţa privată, independent de posibilităţile financiare accesate în parteneriat cu statul - de altfel, ponderea veniturilor înregistrate în baza fondurilor obţinute de la CNAS în structura cifrei noastre de afaceri reprezintă sub 8%, urmând ca acest procent să continue să se diminueze până la sfârşitul anului curent, în corelare cu noile măsuri legislative/ordine ale Ministerului Sănătăţii şi ale CNAS. Este de menţionat faptul că deşi aceste măsuri ale autorităţilor ne afectează direct veniturile, suntem multumiţi de această iniţiativă prin care se stipulează pentru prima dată obligativitatea păstrării uniformităţii în aplicarea acestora, fapt ce va conduce implicit la inexistenţa unor contracte semnate prin negociere directă, prin urmare la o transparenţă mai mare. Aceasta va constitui un avantaj competitiv major pentru firmele din domeniu care au un procent mic din cifra de afaceri cu statul român, prin urmare MedLife va fi prima avantajată în consolidarea cotei de piaţă, respectiv şi a poziţiei de lider pe piaţa din România', a declarat preşedinte CA MedLife.
MedLife a înregistrat în primul semestru din 2011 un număr total de peste 475.000 de pacienţi, numărul mediu al pacienţilor care accesează zilnic serviciile de ambulatoriu fiind de peste 4.000 persoane.
Potrivit reprezentanţilor MedLife, segmentul de retail (fee-for-service) are o pondere de 66% din valoarea totală a cifrei de afaceri a companiei din primul semestru, acesta înregistrând o creştere în valoare absolută de 48% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe segmentul abonamentelor corporate, MedLife a reuşit să îşi consolideze poziţia de lider în special prin atragerea clienţilor deserviţi anterior de concurenţă, în condiţiile în care această piaţă se află încă în scădere. Rezultatele din primele 6 luni arată că 500 de companii noi şi respectiv 20.000 de abonaţi au ales serviciile MedLife.
Pentru semestrul al doilea, MedLife anunţă că va accelera puternic investiţiile. Astfel, reprezentanţii companiei vor inaugura oficial două noi unităţi spitaliceşti în Bucureşti şi în ţară, vor da în exploatare un Centru de Excelenţă în Dermatologie parte a Hyperclinicii MedLife Băneasa şi vor extinde lanţul PharmaLife cu alte 4 unităţi.
MedLife activează pe piaţa din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piaţa locală.
Compania îşi desfăşoară activitatea în 9 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad, 8 laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 7 centre cu specializare unică şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.
Alături de Spitalul de Pediatrie MedLife, compania mai deţine două spitale multidisciplinare, Life Memorial Hospital în Bucureşti şi MedLife-Genesys, în Arad. Acestea includ maternitate proprie şi pot gestiona cazuri complexe de chirurgie.AGERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MedLife estimează afaceri de 117 milioane euro, pentru 2016 MedLife estimează afaceri de 117 milioane euro pentru 2016, cu posibilitatea de a ajunge la o cifră cumulată pe grup de până la 150 de milioane euro, după ce în primul trimestru al anului a avut o cifră de afaceri cumulată de 27,6 milioane euro, au anunţat, joi, reprezentanţi ai companiei.
MedLife a investit un milion de euro într-o nouă clinică la Timişoara MedLife deschide cea de-a doua clinică de mari dimensiuni din Timişoara, unitatea fiind rezultatul unei investiţii de 1.000.000 de euro şi urmând să ofere, de anul viitor, servicii medicale în regim de spitalizare de zi, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.
MedLife a preluat centrul de imagistică medicală Prima Medical din Craiova MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a preluat integral centrul de imagistică medicală, Prima Medical, din Craiova, aceasta fiind cea de-a treia tranzacţie iniţiată de MedLife în 2015, după ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia...
MedLife intră pe o nouă linie de business şi demarează achiziţia unei băncii de celule stem MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţat, joi, intrarea pe un nou segment de business, odată cu demararea procesului de achiziţionare a pachetului majoritar la banca de celule stem Stem Cells Bank din Timişoara, una dintre cele mai moderne şi bine echipate bănci de celule...
MedLife a investit în 2015 peste cinci milioane de euro în achiziţionarea unor companii medicale din România Compania de servicii medicale private MedLife a investit în 2015 peste cinci milioane de euro în achiziţionarea unor companii medicale din România, prin şase tranzacţii.
MedLife şi Regina Maria: Asigurările voluntare de sănătate comportă riscuri din perspectiva lipsei deductibilităţii fiscale Sistemul Medical MedLife şi Reţeaua de sănătate Regina Maria, primii doi cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, îşi exprimă îngrijorarea în ceea ce priveşte 'tratamentul fiscal aplicabil asigurărilor voluntare de sănătate', situaţie care poate restrânge accesul populaţiei la...