Cele mai citite
 


Prof.dr. Sinescu a prezentat lucrarea "Cancerul renal cu extensie venoasă"
miercuri, 20 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Prof. dr. Ioanel Sinescu a prezentat, marţi, într-o conferinţă de presă, cea mai recentă lucrare de specialitate apărută sub coordonarea sa - monografia "Cancerul renal cu extensie venoasă".

În cele 300 de pagini monografia cuprinde cele mai importante şi moderne noţiuni de investigaţii, diagnostic, tratament, evoluţie, rezultate pe care literatura internaţională le prezintă drept standarde în patologia de specialitate, la care se adaugă experienţa Centrului de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal de la Fundeni.


Lucrarea, apărută la editura Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", sintetizează între altele investigaţia şi tratamentul a peste 5.000 de cazuri de tumori renale pentru care s-au efectuat, la Centrul de Chirurgie Urologică şi Transplant Renal de la Fundeni, cele mai complexe, mai moderne şi mai angajante intervenţii chirurgicale.
În multe dintre aceste cazuri intervenţiile chirurgicale au cuprins şi zone din jurul tumorii, din zona rinichiului, rezecţii laterale sau totale de venă cavă, aborduri abdomino-toracice pe cord deschis sub bypass, cardio-pulmonar realizate în echipe mixte urologice şi cardiace.
"Această lucrare reprezintă munca deosebită a unui colectiv restrâns din cadrul clinicii, din ultimul an, bazată pe cea mai mare experienţă europeană a unui centru de specialitate în privinţa cancerelor renale cu extensie venoasă", a evidenţiat prof. Ioanel Sinescu.
Monografia cuprinde, în prima parte, cele mai importante şi mai moderne noţiuni de investigaţii, diagnostic, tratament, iar în partea a doua prezintă un studiu clinico-epidemiologic observaţional, realizat în Centrul de la Fundeni pe două loturi de pacienţi în care este evaluată o complexitate de parametri şi este inserată o multitudine de concluzii cu valoarea de îndreptar, adevărat ghid de practică în chirurgia urologică de pretutindeni.


''Lucrarea se adresează în primul rând rezidenţilor de chirurgie urologică şi specialiştilor tineri, dar şi chiar celor deja instruiţi care se confruntă cu această patologie redutabilă pe care trebuie să o abordeze cu o mare responsabilitate, în toată complexitatea ei, pentru a oferi acestei categorii de pacienţi şanse maxime de recuperare'', a spus profesorul Sinescu.


Potrivit acestuia, monografia se adresează şi medicilor anestezişti reanimatori, medicilor specializaţi în chirurgie cardio-vasculară, chirurgie digestivă, chirurgie toracică, oncologie, anatomopatologie, medicilor internişti, specialiştilor care se regăsesc cu competenţa lor în diferite etape de diagnostic şi tratament sau evolutive a acestor pacienţi. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Irinel Popescu: Chirurgia robotică este chirurgia viitorului Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Robotica aparţine mai degrabă viitorului decât prezentului, de aceea a creat multe controverse, a declarat joi prof. dr. Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, într-o conferinţă de presă prilejuită...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Transplant renal între soţi, realizat cu succes la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal Fundeni O echipă de specialişti de la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal Fundeni, condusă de prof. univ. dr. Ioanel Sinescu a efectuat, săptămâna trecută, un transplant renal între soţi.
Pacientul supus unui transplant renal, donator fiind fratele geamăn, se simte bine Bucureşti, 22 feb /Agerpres/ - Pacientul care a fost supus luni unui transplant renal, având ca donator fratele său geamăn, se simte bine, ca şi donatorul, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Ionel Sinescu, de la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal 'Fundeni'...
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Ioanel Sinescu: 53 de transplanturi renale s-au realizat anul acesta la Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni 53 de transplanturi renale, 31 cu grefe de la donatori în viaţă şi numai 22 cu grefe primite de la donatori în moarte cerebrală s-au realizat anul acesta la Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal Fundeni, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă şeful centrului, academicianul Ioanel Sinescu...