Cele mai citite
 


Rusia reia importul legumelor din Polonia
miercuri, 20 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rusia a decis să reia importul legumelor din Polonia, aceasta fiind a şaptea ţară căreia i se ridică embargoul impus de Moscova la începutul lunii iunie din cauza bacteriei infecţioase E.coli, a anunţat marţi medicul sanitar şef rus, Ghennadi Onişcenko.
"Ieri (luni), a fost semnată o autorizaţie ce permite importul legumelor din Polonia începând cu 20 iulie", a declarat Ghennadi Onişcenko, potrivit Interfax.
Rusia a interzis la 2 iunie importurile de legume din toate ţările Uniunii Europene, din cauza focarului generat de bacteria infecţioasă E.coli, care a făcut mai multe victime în Germania, măsură ce a nemulţumit UE.
Rusia şi Bruxellesul au ajuns la un acord de principiu la summitul UE-Rusia ce a avut loc pe 9-10 iunie la Nijni-Novgorod. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a promis atunci că UE va trimite Rusiei certificate privind calitatea legumelor, astfel ca aceasta să pună capăt embargoului. Dar Moscova a menţinut interdicţia importurilor, cerând mai multe garanţii.
La sfârşitul lunii iunie, Rusia a autorizat importurile din Olanda şi Belgia, apoi, în iulie, din Spania, Danemarca, Republica Cehă şi Grecia.AGERPRES/(Victoria Vioară)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia va ridica toate interdicţiile impuse statelor UE asupra importului de legume crude Rusia va ridica toate interdicţiile impuse asupra importului de legume crude din statele membre ale Uniunii Europene începând de marţi, 9 august, a anunţat preşedintelui agenţiei naţionale ruse pentru protecţia consumatorului, potrivit Reuters.
Rusia reia importurile de legume din Spania şi Danemarca Rusia ridicat embargoul asupra legumelor provenind din Spania şi Danemarca, după ce a reluat, pe 28 iunie, importurile de legume din Olanda şi Belgia, a anunţat vineri şeful serviciului sanitar rus, Ghennadi Onişcenko.
Rusia reia importurile de legume din Olanda şi Belgia (oficial) Rusia reia marţi importurile de legume din Olanda şi Belgia, în urma embargoului impus de Serviciul sanitar rus Rospotrebdandzor pe 2 iunie.
Rusia va ridica embargoul asupra legumelor europene /Bruxelles/ Rusia va ridica embargoul impus legumelor europene din cauza bacteriei Eceh, iar exporturile vor putea fi reluate 'săptămâna aceasta, poate chiar mâine', a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene /CE/, citat de AFP.
(Corespondenţă) Rusia: Interdicţia importului de legume din UE, o măsură firească Moscova, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Interdicţia temporară a importului de legume din Uniunea Europeană în Rusia reprezintă o măsură firească, în contextul epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a declarat joi, într-un briefing de presă, purtătorul...
UE, prinsă între Spania şi Germania în 'războiul castravetelui' Uniunea Europeană /UE/ a răspuns la nemulţumirea crescândă generată de felul în care a gestionat focarul de infecţie cu bacteria E. coli propunând compensaţii în valoare de 150 de milioane de euro pentru miile de fermieri forţaţi să-şi distrugă culturile într-o încercare disperată de a opri epidemia...