Cele mai citite
 


Un pacient american a primit despăgubiri de 4,6 milioane de dolari pentru o circumcizie care l-a mutilat
miercuri, 20 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un judecător californian a decis acordarea unor despăgubiri de 4,6 milioane de dolari familiei unui băiat al cărui penis a fost mutilat printr-o circumcizie efectuată necorespunzător, anunţă surse judiciare, citate de AFP.
Băiatului, acum în vârstă de opt ani, i s-a făcut intervenţia la o săptămână de la naştere, în ianuarie 2003, la Los Angeles, şi urmează încă tratamente pentru vindecarea traumatismului, se spune în actele judiciare. Chirurgul a folosit o pensă pentru acestă operaţie de rutină, dar a tăiat, din greşeală, vârful penisului din cauza unui defect de fabricaţie al pensei.

'Din cauza unui defect de fabricaţie al pensei de circumcizie, n-a existat nicio protecţie pentru organ şi chirurgul n-a văzut când a intervenit', arată avocaţii familiei reclamante.

Acuzaţii în acest proces au fost producătorul pensei, Miltex Inc., şi societatea mamă, Integra Life Sciences Holding Corp.

Băiatul, care locuieşte cu familia în Texas, va mai merge o dată pe an la urolog şi va fi urmărit în continuare de un psihiatru, 'pentru a face faţă traumatismului produs de acest accident şi operaţiile chirurgicale ulterioare', precizează avocaţii. În anii viitori 'vor fi necesare poate şi alte operaţii', adaugă ei.

Din cei 4,6 milioane de dolari acordaţi de Curtea superioară din Los Angeles, ceva mai mult de trei milioane vor fi încasaţi de familie, restul fiind destinaţi cheltuielilor şi onorariilor avocaţilor.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Medic acuzat şi dat în judecată pentru malpraxis Un medic de la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria'' din Iaşi este cercetat penal pentru vătămare corporală, după ce în urma unei operaţii de circumcizie, efectuată în 2008, a ars penisul unui nou născut.
Femeile obeze dau naştere la copii mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic (studiu) Copiii ale căror mame sunt obeze ar fi mai ''în vârstă'' din punct de vedere biologic decât cei născuţi de femei care au o greutate normală, potrivit unui studiu efectuat recent în Belgia şi publicat luni în jurnalul ''BMC Medicine'', informează Live Science.
Studiu: Copiii instituţionalizaţi de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare Copiii instituţionalizaţi încă de la naştere prezintă un risc crescut de întârzieri importante în dezvoltare, de la probleme psihiatrice, până la afectări ale dezvoltării cognitive, aceştia având probleme de discernământ, de control al impulsurilor şi de păstrare a amintirilor, relevă un studiu realizat...
Un studiu realizat de FSSR propune un nou sistem de protecţie a pacienţilor: despăgubirea pentru prejudicii Un studiu realizat de Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România (FSSR) propune un sistem de protecţie a pacienţilor prin acordarea unor 'despăgubiri pentru prejudicii' care, potrivit autorilor, alături de posibilitatea concretă de despăgubire a tuturor pacienţilor prejudiciaţi are şi avantajul ...
Franţa: O pacientă care a orbit în urma unei operaţii de ocluzie intestinală, despăgubită cu 1,5 milioane de euro Tribunalul de înaltă instanţă din Angers (vestul Franţei) a condamnat marţi doi medici din Anjou la plata unor despăgubiri consistente unei paciente care a orbit după o operaţie realizată de cei doi la 3 februarie 2006.
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.