Cele mai citite
 


Un tânăr susţine că nu a fost lăsat să doneze sânge pentru că părea a fi homosexual
miercuri, 20 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tânăr din Indiana s-a plâns public după ce un centru pentru donaţii de sânge l-a respins ca donator sub motivul că arată ca un homosexual, deşi el susţine că are preferinţe heterosexuale, conform Associated Press.
Aaron Pace, 22 de ani, a vizitat recent centrul de recoltări de sânge Bio-Blood Components Inc., din Gary, care plăteşte până la 40 de dolari pentru donaţii de sânge. Însă în timpul interviului a fost respins şi i s-a spus că nu poate dona sânge pentru că pare a fi homosexual.

Deşi chiar Pace recunoaşte că are o înfăţişare mai efeminată, conform publicaţiei Chicago Sun-Times, în privinţa preferinţelor sexuale el susţine că este categoric heterosexual.

"Nu este corect faptul că până şi oamenii străzii pot dona sânge, dar homosexualii nu au acest drept. Iar eu nu sunt nici măcar homosexual", s-a plâns el presei.

Chiar dacă centrul de recoltare de sânge pare să pună în practică nişte dispoziţii discriminatorii faţă de homosexuali, respingerea lui Pace este în conformitate cu legea. În 1983, în timpul panicii instalate din cauza pandemiei de SIDA ce se răspândea şi prin contactele homosexuale, Autoritatea americană pentru alimente şi medicamente a interzis recoltarea de sânge de la bărbaţi care au întreţinut relaţii sexuale cu alţi bărbaţi începând din 1977. În acea perioadă nu existau nişte teste care să evidenţieze concludent dacă sângele donat este sau nu infectat cu virusul HIV.

În prezent însă, tot sângele donat este verificat pentru a nu fi infectat cu virusul HIV însă chiar şi aşa, în Indiana, legea care le interzice homosexualilor să doneze sânge rămâne valabilă.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SIDA: Virusul HIV se transmite în medie cu o frecvenţă de 1/900 de contacte sexuale neprotejate O persoană heterosexuală infectată cu HIV va transmite acest virus unui partener sexual cu o frecvenţă medie de 1/900 de acte sexuale neprotejate, conform unui nou studiu realizat în Africa, transmite LiveScience.com.
Un medicament preventiv eficient împotriva SIDA ar trebui oferit pe scară largă (studiu) Londra, 10 sep /Agerpres - Un antiretroviral testat ca tratament preventiv la homosexualii cu risc de HIV/SIDA s-a dovedit deosebit de eficient şi ar trebui sa facă parte din metodele standard de prevenire pentru bărbaţii cu risc de infecţie, potrivit unui studiu intitulat PROUD publicat în revista britanică...
SIDA: Antiretroviralele reduc riscul de infecţie în rândul homosexualilor Combinaţia dintre două medicamente antiretrovirale cu administrare orală reduce cu până la 44% riscul de infecţie cu virusul HIV, virus ce provoacă SIDA, în rândul bărbaţilor homosexuali, conform rezultatelor unui studiu clinic desfăşurat în şase ţări şi publicat marţi în SUA, transmite AFP.
Virusul HIV progresează în Europa, însă cazurile de SIDA sunt în scădere /raport/ Virusul SIDA /HIV/ a continuat să progreseze în Europa în 2010, dar tratamentele fac să scadă numărul de cazuri unde boala se declanşează efectiv, potrivit unui raport comun al Centrului European de Control şi Prevenţie a Bolilor /ECDC/ şi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, publicat miercuri şi...
Românii pot dona sânge într-un spaţiu renovat şi modernizat în Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti Românii pot dona sânge într-un spaţiu renovat şi modernizat în Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti, lucrările fiind finanţate cu o sumă de aproximativ 110.000 de euro.
Brăila: Centru pentru copii abuzaţi, amenajat cu donaţii primite de la Crucea Roşie din Germania Centrul de Plasament în Regim de Urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat din Brăila a fost amenajat cu donaţii primite de filiala Crucea Roşie Brăila de la Crucea Roşie din Germania.