Cele mai citite
 


Cadrele medicale, atrase de salariile din străinătate
luni, 10 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Iaşi, 10 aug /Agerpres/ - Peste 400 de cadre medicale din spitalele judeţului Iaşi au decis, în prima jumătate a acestui an, să renunţe la locul de muncă pentru a lucra în clinici din străinătate

Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, afirmă că, de la începutul anului şi până acum, 414 persoane au renunţat la locurile de muncă din spitalele ieşene.

Numărul celor care au preferat să plece pentru a lucra în străinătate este în creştere. Potrivit statisticii Serviciului Resurse Umane din cadrul DSP, în cursul anului 2008 au plecat din spitalele ieşene 712 cadre medicale.

“Pentru perioada 2008 şi 2009 se constată că Iaşiul se confruntă, din diferite motive, cu o migraţie a personalului din sistemul sanitar. Comparativ cu anul anterior, deja la jumătatea acestui an se constată o mişcare şi mai puternică de personal”, a explicat Marius Voicescu.

Aceleaşi statistici arată că cea mai mare mişcare de migrare s-a înregistrat la Spitalul Universitar “Sf. Spiridon”, unde aproximativ 10 la sută din totalul posturilor ocupate au rămas libere. Astfel, din cele 185 de cadre medicale care au plecat, 62 au demisionat, iar 38 au făcut raport de muncă de suspendare a activităţii din diverse motive.

O altă unitate medicală afectată de migrarea personalului medical este Spitalul de Pediatrie “Sf. Maria”, de unde au plecat 142 de cadre, din care 41 prin demisie şi 34 prin solicitarea încetării raportului de muncă din diverse motive.

Spitalele de la care au plecat cei mai puţini angajaţi sunt Preventoriul Deleni şi Spitalul Orăşenesc Hârlău. AGERPRES/(Daniela Malache)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concurenţă fără precedent la târgul de cariere medicale La Târgul Internaţional de Cariere Medicale din Capitală, desfăşurat la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Carol Davila'', au fost scoase la concurs peste 2.000 de posturi pentru medici, asistente, tehnicieni, fizioterapeuţi, biotehnologi, stomatologi şi farmacişti.
Târg de joburi în străinătate pentru cadrele medicale Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila' - Facultatea de Medicină găzduieşte, în perioada 16-17 octombrie, Târgul Internaţional de Cariere Medicale, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic şi singurul de acest gen din Europa Centrală şi de Est, organizat de...
Vaslui: Zeci de cadre medicale aşteaptă aprobare de la Ministerul Sănătăţii pentru a pleca în străinătate Aproximativ 90 de cadre medicale din judeţul Vaslui, care doresc să părăsească sistemul sanitar românesc pentru posturi mai bine plătite în străinătate, nu-şi pot onora contractele, din cauză că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui nu le eliberează certificatul de conformitate de care au nevoie...
Iaşi: 4.000 de locuri de muncă în străinătate oferite la Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice Iaşi, 27 nov /Agerpres/ - Sute de persoane, medici, rezidenţi sau asistenţi medicali au venit, sâmbătă, la cea de-a cincea ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice organizat la Iaşi, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în clinici şi spitale din alte state europene printre...
Iaşi: Anchetă a DSP privind cazul angajaţilor intoxicaţi cu alimente primite cadou de Paşte Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce 30 de persoane, printre care şi un copil, au ajuns la Spitalul din Paşcani după ce au consumat alimente primite cadou de Paşte.
Botoşani: Câteva zeci de cadre medicale părăsesc anual sistemul sanitar pentru a lucra în străinătate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a înregistrat, în acest an, aproximativ 30 de cereri ale cadrelor medicale care intenţionează să profeseze în străinătate, se arată într-un raport făcut public, luni, de autoritatea sanitară.