Cele mai citite
 


Constanţa: Turiştii dublează în sezonul estival numărul pacienţilor spitalului judeţean
joi, 21 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul pacienţilor care ajung în sezonul estival la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este de circa două ori mai mare decât în celelalte perioade ale anului, în condiţiile în care bugetul alocat spitalului este acelaşi în fiecare lună.
Managerul SCJU Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în sezonul estival la unitatea medicală ajung foarte mulţi pacienţi care nu sunt din judeţul Constanţa, fiind necesară o suplimentare a fondurilor alocate spitalului.
''Banii pe care îi primim prin contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate sunt într-un buget limitat, care nu este legat în niciun fel de faptul că noi suntem pe malul mării şi că populaţia judeţului se dublează în sezonul cald. Vara, Spitalul Judeţean Constanţa necesită o suplimentare de fonduri. Şi nu doar spitalul, ci şi serviciul de urgenţă şi staţia de ambulanţă, că toţi suntem implicaţi în treaba asta. (...) Avalanşa aceasta de prezentări ne pune în situaţia de a consuma foarte multe resurse, ceea ce ne creează dificultăţi în gestionarea cazurilor reale care trebuie rezolvate în spital'', a afirmat dr. Căpăţână.
Potrivit acestuia, suma de şapte milioane de lei alocată lunar spitalului judeţean ar trebui majorată cu aproximativ un milion de lei în fiecare lună a verii.
În ultimele 24 de ore, la UPU a SCJU Constanţa au ajuns aproape 400 de persoane, dintre care 106 au fost spitalizate. Dintre pacienţii internaţi, 32 sunt copii şi 74 adulţi.
Totodată, reprezentantul SCJU Constanţa consideră că ''se face un abuz de servicii medicale de urgenţă'' în defavoarea persoanelor care au cu adevărat nevoie de intervenţia medicilor spitalului, în condiţiile în care sunt cazuri care ar putea fi rezolvate la nivelul medicilor de familie. AGERPRES/(AS - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Ambulanţa transportă zilnic până la zece copii la spitalul din Constanţa Ambulanţele tulcene transportă chiar şi zece copii pe zi la Constanţa, după ce activitatea secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost suspendată temporar în urmă cu o lună, autorităţile medicale sperând ca anul acesta spitalul să ajungă de categoria a II-a.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Ialomiţa: Spitalul de Urgenţă din Slobozia a preluat parţial personalul spitalului de la Ţăndărei Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia au decis preluarea unui număr de 20 de cadre medicale şi personal de îngrijire de la Spitalul municipal Ţăndărei, recent desfiinţat pentru a fi transformat în cămin de bătrâni.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Managerul Spitalului Judeţean Bihor reclamă Casa de Asigurări de Sănătate pentru subfinanţare cu bună-ştiinţă Managerul celui mai mare spital din judeţul Bihor, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, dr. Gheorghe Carp, a reclamat, vineri, relaţia cu Casa de Asigurări de Sănătate despre care susţine că generează subfinanţarea spitalului pentru cel puţin 700 de cazuri lunar.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.