Cele mai citite
 


Covasna: Ambasadorul Austriei, Michael Schwarzinger, interesat de apele minerale şi mofetele din staţiunea Covasna
joi, 21 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambasadorul Austriei la Bucureşti, dr. Michael Schwarzinger, care a efectuat miercuri o vizită în judeţul Covasna, s-a arătat interesat de apele minerale şi mofetele din regiune.
În cursul dimineţii, ambasadorul Austriei, însoţit de soţia sa, Rosemaria Schwarzinger, a vizitat municipiul Sfântu Gheorghe şi a avut o întrevedere cu prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, în cadrul căreia au discutat despre relaţiile româno-austriece şi despre situaţia economică şi socială a zonei.
În prezentarea făcută, prefectul György Ervin a arătat, printre altele, că judeţul Covasna este cel mai mic, dar şi cel mai sigur din ţară, rata criminalităţii fiind foarte scăzută. Acesta a mai menţionat că din punct de vedere economic regiunea nu este foarte dezvoltată, însă şomajul nu se situează la un nivel îngrijorător comparativ cu alte zone din ţară.
La capitolul avantaje, prefectul a enumerat condiţiile climatice, aerul deosebit de curat şi resursele de apă minerală care reprezintă o temelie solidă pentru dezvoltarea turismului.
Nu în ultimul rând, i-a vorbit oaspetelui despre efectele benefice ale mofetelor, folosite ca remediu natural pentru bolile cardiovasculare, iar acesta s-a arătat interesat să revină în judeţ pentru a afla mai multe despre acest tratament natural, despre care nu avut cunoştinţă până acum.
Mofetele sunt emanaţii de gaze naturale (aproximativ 99% dioxid de carbon - n.r.), reprezentând reminiscenţe ale fenomenul vulcanic din zonă şi s-au dovedit a fi un remediu de succes nu doar pentru afecţiunile cardiovasculare, ci şi în tratarea disfuncţiilor potenţei, fiind catalogate de specialişti drept o alternativă naturală la Viagra. AGERPRES/(AS - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Băutura energizantă cu zer şi apa minerală cu fibre aglutenice, promovate de clusterul Agrofood Două băuturi recent fabricate în judeţul Covasna, una pe bază de zer şi alta cu apă minerală şi fibre aglutenice extrase din rădăcină de cicoare, au fost promovate vineri în cadrul Conferinţei internaţionale a clusterelor, organizată la incubatorul de afaceri din Sfântu Gheorghe.
Covasna: Centre balneare deschise gratuit publicului de 'Ziua mofetelor şi apelor minerale' Mai multe centre balneare şi de agrement din judeţul Covasna, construite prin proiectul 'Drumul apelor minerale', vor putea fi vizitate gratuit în cursul zilei de miercuri, în cadrul unui eveniment organizat sub genericul 'Ziua mofetelor şi apelor minerale'.
Covasna: Prevenţia bolilor de inimă, obiectiv prioritar, apreciază directorul medical al SJU Sfântu Gheorghe Prevenirea, depistarea şi tratarea precoce a bolilor de inimă trebuie să devină unul dintre obiectivele prioritare ale următorilor ani în condiţiile în care acestea reprezintă principala cauză a mortalităţii în judeţul Covasna, afirmă directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe...
Covasna: Un copil suspectat de SHU va fi transferat la Spitalul 'Marie Curie' din Bucureşti Un copil din judeţul Covasna suspectat de sindrom hemolitic-uremic (SHU) va fi transferat miercuri de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti.
LICORI CU GUST Energizant cu zer, scos pe piaţă în acest an de un producător din Covasna Un producător de lactate din judeţul Covasna va scoate în acest an pe piaţă o băutură energizantă cu zer, recomandată în special sportivilor şi persoanelor active.
Covasna: Bolile aparatului circulator conduc în topul mortalităţii Bolile aparatului circulator se numără printre principalele cauze ale mortalităţii în judeţul Covasna, relevă o statistică realizată de Direcţia de Sănătate Publică.