Cele mai citite
 


Covasna: Farmaciştii ameninţă cu sistarea medicamentelor începând cu data de 1 august
joi, 21 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mult de jumătate din cele 70 de farmacii din judeţul Covasna nu mai eliberează medicamente pentru diabetici, pentru bolnavii de cancer şi pentru ceilalţi pacienţi cuprinşi în Programele Naţionale de Sănătate, din cauza epuizării plafonului alocat, iar începând cu data de 1 august este posibil să se sisteze definitiv eliberarea acestora, inclusiv a medicamentelor gratuite şi compensate, a declarat, miercuri, preşedintele Colegiului farmaciştilor Covasna, Nagy Andras.
Acesta a precizat că suma alocată pentru Programele Naţionale de Sănătate a fost nu doar epuizată, ci şi depăşită cu 618.000 de lei la capitolul diabetici, cu 16.000 de lei la oncologie şi cu 6.000 de lei la transplant de organe, singurul program pentru care mai sunt disponibili aproximativ 390.000 de lei fiind cel pentru boli rare.
''Mai mult de jumătate din totalul celor 70 de farmacii din judeţ refuză să mai elibereze medicamente pe Programele de Sănătate pentru că riscă să nu-şi mai recupereze banii, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut (...) Farmaciile care eliberează medicamente o fac din considerente umanitare, pe riscul lor. Practic, aceste farmacii susţin sistemul, creditându-l', a declarat Nagy Andras în cadrul unei conferinţe de presă.
Acesta a mai spus că şi bugetul de 22,8 milioane de lei alocat judeţului Covasna pentru medicamentele gratuite şi compensate este aproape epuizat, iar dacă nu se va face o suplimentare din fondul de rezervă bugetară atunci este posibil să se sisteze şi eliberarea acestora după data de 1 august.
'În momentul de faţă singura speranţă este dislocarea rezervei bugetare, în caz contrar săptămâna viitoare voi convoca toţi proprietarii de farmacii şi vom stabili data de la care vom sista eliberarea medicamentelor, dar această dată nu va fi mai târziu de 1 august', a mai spus preşedintele Colegiului, care a solicitat şi conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să se mobilizeze pentru deblocarea banilor.
Nagy Andras a ţinut să menţioneze că farmaciile din judeţul Covasna au eliberat anul trecut medicamente în valoare de peste 4,4 milioane de lei peste bugetul alocat în cadrul Programelor Naţionale de Sănătate, bani pe care nu i-au mai recuperat nici în ziua de azi. AGERPRES/(A-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Plafonul alocat medicamentelor a fost epuizat, farmaciştii vor sista eliberarea acestora Plafonul alocat medicamentelor gratuite şi compensate, precum şi cel destinat bolnavilor cuprinşi în programele naţionale de sănătate a fost epuizat în judeţul Covasna, iar farmaciştii sunt decişi să sisteze eliberarea acestora începând cu data de 1 august.
Covasna: Farmaciştii reiau eliberarea medicamentelor pentru diabetici Farmaciile din judeţul Covasna vor relua eliberarea medicamentelor pentru bolnavii de diabet cuprinşi în Programul Naţional de Sănătate, sistată luna trecută ca urmare a depăşirii plafonului alocat.
Covasna: Farmaciştii continuă să elibereze medicamentele gratuite şi compensate, dar blochează programele de sănătate Farmaciştii covăsneni, care au ameninţat cu sistarea eliberării medicamentelor începând cu data de 1 august ca urmare a epuizării plafonului financiar alocat, sunt dispuşi să facă un compromis în ceea ce priveşte medicamentele gratuite şi compensate, dar nu şi în privinţa programelor naţionale de sănătate...
Covasna: Farmaciştii condiţionează semnarea contractelor pe programele de sănătate de plata restanţelor Farmaciştii din judeţul Covasna condiţionează semnarea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate de achitarea datoriilor pentru medicamentele eliberate anul trecut pe programele naţionale de sănătate.
Covasna: CAS deblochează plata datoriilor către farmacii pentru medicamentele eliberate diabeticilor Sfântu Gheorghe, 28 mar/Agerpres/ - Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a anunţat luni că a deblocat plăţile restante către farmaciile din judeţ pentru medicamentele eliberate anul trecut bolnavilor de diabet cuprinşi în Programul naţional de sănătate.
Covasna: Farmaciile ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate Sfântu Gheorghe, 25 ian /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând de luna viitoare, dacă nu vor primi banii pentru reţetele onorate.