Cele mai citite
 


Egipt: Ofiţeri acuzaţi de crimă au primit sarcini administrative
joi, 21 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul de interne egiptean Mansour Issawi a decis marţi ca 54 de ofiţeri acuzaţi de crime împotriva protestatarilor să primească diferite sarcini administrative în cadrul ministerului pe care îl conduce, au anunţat surse oficiale locale, citate de AFP.
Deşi sunt judecaţi, respectivii ofiţeri au fost eliberaţi pe cauţiune şi muncesc între două audieri. Alţi acuzaţi, între care fostul ministru de interne Habib el-Adli, au fost deja condamnaţi sau sunt în aşteptarea sentinţei.

Opţiunea ministrului egiptean nu i-a surprins pe ofiţerii în cauză, dar riscă să sporească mânia protestatarilor, care au criticat deja anunţata remaniere guvernamentală, care i-ar permite lui Issawi să păstreze conducerea Internelor, notează AFP.

Protestatarii cer aducerea imediată în faţa justiţiei a unor foşti responsabili ai regimului lui Hosni Mubarak şi a poliţiştilor implicaţi în uciderea a peste 850 de persoane, în timpul mişcării populare din perioada ianuarie-februarie.

Din ordinul premierului interimar Essam Sharaf, Issawi a concediat deja sute de ofiţeri de rang înalt, explicând că legea nu permite destituirea unor grade inferioare, decât în cazul constatării vinovăţiei acestora în justiţie.

Premierul Sharaf urmează să anunţe o amplă remaniere guvernamentală, în scopul calmării manifestanţilor, care au ocupat din nou la 8 iulie piaţa Tahrir din centrul Cairo, devenită simbol al mişcării de protest de la începutul acestui an, soldată cu demisia lui Hosni Mubarak /11 februarie/.

Anunţat pentru marţi, respectivul eveniment va fi amânat până la restabilirea stării de sănătate a premierului interimar, care a ajuns în spital luni seara din cauza epuizării - au indicat surse guvernamentale de la Cairo.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Procesul intentat lui Hosni Mubarak: A treia rundă de audieri A treia rundă de audieri în cadrul procesul intentat fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak a început luni, la Cairo, informează agenţiile de presă internaţionale.
Egipt: Condamnarea lui Mubarak la trei ani de închisoare, anulată; dosarul va fi rejudecat Condamnarea la trei ani de închisoare pentru fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost anulată marţi, în apel, de Curtea de Casaţie de la Cairo, în ultimul său proces, care a menţinut detenţia sa într-un spital militar, relatează France Presse.
Mubarak, convalescent, îşi trimite primul ministru la summitul Ligii Arabe Preşedintele Egiptului, Hosni Mubarak, care se recuperează după operaţia la care a fost supus în Germania pe 6 martie, a anunţat, marţi, că îl va trimite în locul său pe primul ministru, Ahmed Nazif, la summitul Ligii Arabe din Libia, transmite Efe.
VIRUSUL ZIKA Papa Francisc a făcut aluzie la posibilitatea folosirii mijloacelor anticoncepţionale Papa Francisc a afirmat joi că avortul este ''o crimă'', dar a făcut aluzie la posibilitatea folosirii de mijloace anticoncepţionale, ''un rău mai mic'' în comparaţie cu riscul reprezentat de virusul Zika, despre care se bănuieşte că ar trece de la femeile însărcinate la făt, provocând malformaţii grave...
Egipt: Parchetul cere ca Hosni Mubarak să fie examinat din nou Parchetul general egiptean a anunţat miercuri că a cerut ca fostul preşedinte Hosni Moubarak, aflat în detenţie preventivă la spitalul din Sharm el-Sheikh, să fie examinat din nou pentru a se stabili dacă starea sa de sănătate permite transferul într-un spital de penitenciar, informează AFP.
Mubarak este tratat de cancer în Arabia Saudită (presă) Cairo, 2 mar /Agerpres/ - Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak este supus unui tratament medical împotriva cancerului în Arabia Saudită, scrie cotidianul egiptean Al-Akhbar în ediţia de miercuri, contrazicând astfel informaţiile oficiale cu privire la situaţia lui Mubarak.