Cele mai citite
 


Epuizat de boală, Haclav Havel se odihneşte în casa lui de vacanţă
joi, 21 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dramaturgul şi fostul preşedinte ceh Vaclav Havel, obosit din cauza afecţiunii pulmonare de care suferă, a plecat, luni, să se odihnească în casa de vacanţă pe care o deţine în localitatea Hradecek, situată în nordul ţării, a anunţat, marţi, la Praga, secretara sa, citată de AFP.
'Va rămâne acolo cel puţin o săptămână', a informat Sabina Tancevova.
Havel, care urmează să împlinească 75 de ani la 5 octombrie, a plecat împreună cu soţia lui, actriţa Dagmar Havlova, medici şi infirmiere, a mai precizat ea.
Starea de sănătate a fostului disident, şef al statului în perioada 1989-2003, se ameliorează extrem de lent, a recunoscut vineri medicul său personal, Tomas Bouzek.
În luna martie, Havel a fost internat timp de două săptămâni într-un spital din Praga.
Situată în apropiere de Trutnov, la 150 de kilometri nord-est de capitala Republicii Cehe, casa de vacanţă îi serveşte lui Havel drept refugiu de mai multe decenii. În anii comunismului, acolo îşi primea prietenii disidenţi şi a organizat, împreună cu prima lui soţie, Olga, decedată în 1996, concerte şi spectacole ale artiştilor nonconformişti.
Dramaturg celebru în anii 1960, datorită unor piese în care se contopeau teatrul absurdului şi influenţa kafkiană, Vaclav Havel a executat cinci ani de închisoare înainte de 1989. După căderea comunismului, în urma 'revoluţiei de catifea', el a fost ales preşedinte al Cehoslovaciei din 1989 şi apoi al Republicii Cehe între 1993 şi 2003.
O pneumonie prost tratată în închisoare, la începutul anilor 1980, şi un cancer pulmonar se află la originea numeroaselor probleme de sănătate cu care se confruntă.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaclav Havel se simte 'slăbit' şi este îngrijit la domiciliu Dramaturgul şi fostul preşedinte Vaclav Havel, internat timp de două săptămâni, în martie, într-un spital din Praga din cauza unei afecţiuni pulmonare, 'se simte încă slăbit' şi rămâne sub îngrijire la domiciliu, a făcut cunoscut secretara sa, citată de AFP.
Mureş: Cel puţin două cazuri de cancer pulmonar, depistate zilnic la Clinica de Pneumologie Coordonatoarea Centrului STOP FUMAT din cadrul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Corina Mărginean, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că la Clinica de Pneumologie din Târgu Mureş sunt depistate zilnic cel puţin două cazuri de cancer pulmonar, la vârste tot mai tinere, situaţie care...
Fostul preşedinte brazilian Lula spitalizat din cauza unei infecţii pulmonare uşoare Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, care urmează în prezent un tratament pentru un cancer de laringe, a fost spitalizat duminică la Sao Paolo, prezentând simptome de febră din cauza unei 'infecţii pulmonare' uşoare, a anunţat spitalul siriano-libanez din oraş.
GIOTRIF® (afatinib) aprobat în Europa pentru pacienții cu cancer pulmonar cu mutații EGFR De acum, pacienții din Uniunea Europeană cu diagnostic de cancer pulmonar cu mutații EGFR pot beneficia de o nouă opțiune de tratament țintit, și anume GIOTRIF®, primul blocant ireversibil al familiei ErbB
Merck primeşte aprobarea din partea FDA pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab) în cancerul pulmonar avansat non-microcelular Merck (NYSE: MRK), cunoscută în afara Statelor Unite şi Canadei sub numele MSD, a anunţat astăzi că Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) a acordat aprobarea pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab), terapia anti-PD-1 a companiei, pentru tratarea pacienţilor cu cancer...