Cele mai citite
 


Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii pentru programul privind bolile rare (surse)
joi, 21 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, suplimentarea cu aproximativ un milion de euro de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului a bugetului Ministerului Sănătăţii pentru programul de diagnostic şi tratament al bolilor rare, au informat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.
Astfel, prin Hotărârea de Guvern aprobată miercuri s-a suplimentat lista medicamentelor din programul pentru boli rare cu patru denumiri şi s-au alocat 4 milioane de lei pentru achiziţiile de medicamente aferente programului, a precizat sursa citată.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat, săptămâna trecută, la Târgu Mureş, că a solicitat pentru rectificarea bugetară, care ar putea avea loc în luna august, o sumă de 4,4 miliarde de lei.
'Am solicitat pentru rectificarea bugetară o sumă de 4,4 miliarde de lei noi. Mare parte a acestei sume este necesară pentru rectificarea bugetului CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate -n.r.). Dacă vă aduceţi aminte, eu în decembrie deja, la aprobarea legii bugetului, am semnalat că acest buget al Casei va trebui rectificat', a spus Cseke.
'Eu am făcut aceste demersuri, am semnalat aceste probleme şi vom încerca să le soluţionăm. În mod cert problemele stringente sunt cele legate de programele naţionale de sănătate, pe diabet şi pe oncologie. De asemenea, pe boli cardiovasculare am solicitat o sumă de 100 de milioane de lei şi pentru noi investiţii pe partea de mijloace de transport pentru serviciile de urgenţă', explica ministrul Sănătăţii. AGERPRES/(AS - Marius Frăţilă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: Am solicitat pentru rectificarea bugetară o sumă de 4,4 miliarde de lei Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat, vineri, la Târgu Mureş că a solicitat pentru rectificarea bugetară, care ar putea avea loc în luna august, o sumă de 4,4 miliarde de lei.
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Dr. Imre Benedek: Includerea CNAS în structura MS încalcă principiile funcţionării sistemului de asigurări Şeful Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, prof. dr. Imre Benedek, nu agreează ideea lansată de ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, cu privire la necesitatea subordonării Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate faţă de Ministerul Sănătăţii şi includerii...
Guvernul a aprobat programele naţionale de sănătate derulate şi finanţate în 2015 şi 2016 de MS şi CNAS Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotărâre, programele naţionale de sănătate care vor fi derulate şi finanţate în 2015 şi în 2016 de Ministerul Sănătăţii şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, informează Biroul de presă al Executivului.
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.
Ministrul Sănătăţii sugerează UNCJR să apeleze inclusiv la management privat pentru spitalele preluate Târgu Mureş, 5 iun /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, prezent la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România de la Sovata, le-a spus membrilor UNCJR că pot să angajeze firme private care să asigure managementul spitalelor pe care le vor prelua, a declarat, sâmbătă...