Cele mai citite
 


Maramureş: Fondurile pentru unele medicamente ale bolnavilor de diabet şi cancer, epuizate de CAS
joi, 21 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş a anunţat că, începând din 12 iulie, a epuizat creditul de angajament pentru medicamentele bolnavilor de diabet şi cancer, eliberate prin farmaciile cu circuit deschis.
Purtătorul de cuvânt al CAS, Claudia Ganea, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES că bolnavii nu întâmpină dificultăţi în ridicarea medicamentelor de la unităţile farmaceutice, iar instituţia speră într-o rectificare bugetară până la începutul lunii august.
'Deocamdată nu au existat reclamaţii din partea asiguraţilor că nu ar fi putut să urmeze tratamentul. E vorba despre creditul angajament pentru programele naţionale de sănătate derulate prin farmaciile cu circuit deschis. La spitale nu există probleme. Aici se încadrează tratamentul cu insulină sau antidiabetice orale. La tratamentele oncologie este vorba numai despre medicamentele luate pe cale orală', a precizat Claudia Ganea.
Aceasta a mai spus că instituţia a mai trecut prin asemenea momente şi de fiecare dată a fost primită o suplimentare de fonduri.
"Cred că acesta este şi motivul farmaciilor care continuă să elibereze medicamentele pe baza reţetelor, pentru ca bolnavii să nu aibă de suferit, urmând ca ulterior să-şi recupereze banii", a conchis purtătorul de cuvânt al CAS Maramureş.AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mircovici: Cheltuielile cu tratamentul de cancer în prima fază să fie compensate de Casa de Asigurări de Sănătate Statul ar trebui să compenseze cheltuielile pe care bolnavul de cancer le suportă în momentul în care începe tratamentul, a declarat luni deputatul Niculae Mircovici, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului", unde a fost invitat ministrul...
Maramureş: Spitalele au depus la CAS situaţia datoriilor cumulate Unităţile medicale au depus, luni, la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş situaţia datoriilor pe care le-au acumulat până în 31 martie, acestea urmând să fie acoperite de stat.
Diabetul - o afecţiune care necesită maximă atenţie Aproximativ 62.000 de bolnavi din Bucureşti erau înscrişi la nivelul anului 2009 în Programul Naţional de Diabet, relevă datele furnizate în cadrul evenimentului 'Viaţa cu Diabet', organizat la sfârşitul săptămânii trecute de către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.
Maramureş: Au sosit banii pentru datoriile spitalelor către agenţii economici Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au eliberat banii pentru achitarea datoriilor celor opt spitale din judeţul Maramureş, Casa de Asigurări de Sănătate judeţeană intrând în posesia sumei necesare 16.526.000 lei, care până la sfârşitul săptămânii va fi distribuită unităţilor medicale cu debite.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Suceava: CAS a încheiat contracte cu nouă spitale pentru acordarea majorărilor salariale de 25% Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a încheiat contracte cu toate cele nouă spitale publice din judeţ pentru acordarea sumelor reprezentând majorarea cu 25% a salariilor personalului din sistemul public sanitar, a declarat, miercuri, directorul instituţiei, Cristian Bleorţu.