Cele mai citite
 


Marsh: Asigurătorii sunt din ce în ce mai stricţi la preţuri
joi, 21 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asigurătorii sunt încă într-o competiţie acerbă pentru clienţi, iar capacitatea lor de a prelua riscuri este încă la cote înalte în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, conform unui raport publicat miercuri de către Marsh.
Totuşi, pe anumite linii preţurile au crescut iar asigurătorii au devenit mai stricţi în acordarea unor condiţii favorabile în al doilea trimestru al anului în curs, conform raportului 'Evoluţia pieţelor de asigurări 2011'.
În consecinţă, clienţii care au o rată a daunei ridicată sau expunere mare la riscuri catastrofale sunt puşi în faţa unor condiţii de piaţă vitrege.
Raportul Marsh mai arată că piaţa europeană de asigurări nu a rămas imună la recentele catastrofe naturale de pe glob, cum ar fi inundaţiile masive din Australia, cutremurele din Noua Zeelandă sau cutremurul şi tsunamiul din Japonia.
'În timp ce asigurătorii caută sa crească preţurile asigurărilor, piaţa arată o capacitate mare de a prelua riscuri, ceea ce alimentează competiţia. Clienţii care au o rată bună a daunei şi nu au expunere mare la riscuri catastrofale sunt foarte atrăgători pentru asiguratori, putând astfel să obţină reduceri de preţ', a declarat Nick Bacon, CEO al Bowring Marsh.
Conform raportului citat, piaţa de asigurări de accidente a oferit, în continuare, preţuri scăzute, reducerile fiind de circa 5-10%. În plus, nu au existat daune majore care să poată schimba acest trend.
Excepţii de la această regula se găsesc pe pieţele de răspunderi civile în energie, industria farmaceutică şi răspundere auto în zonele în care costurile de reparaţie au împins în sus preţurile asigurării.
'Poziţia mai hotărâtă a asigurătorilor se regăseşte în mai multe ţări din Europa. Unii asiguratori, cum ar fi cei din Spania sau Franţa, nu mai oferă reduceri pe segmente gen property sau pentru poliţe despre care ştiu că nu sunt profitabile pe termen lung. Această tendinţă va continua în următoarele şase luni, iar asiguratorii analizează în detaliu fiecare client înainte de a cota', a explicat George Davies, director al diviziei risk management al Marsh UK.
În urma crizei din zona euro, riscurile politice sunt subscrise cu mare prudenţă.
'În România, companiile pot încă obţine reduceri pe toate liniile. Însă, efectele globale care au frânat scăderile de preţuri din Europa vor afecta, mai devreme sau mai târziu, şi piaţa locală', a spus Cristian Fugaciu, general manager Marsh România.
Marsh, cel mai mare broker de asigurări şi consultant de risc din lume, creează parteneriate cu clienţii săi pentru a identifica, inventa şi implementa soluţii inovatoare specifice fiecărei industrii menite a proteja afacerea clienţilor si a-i ajuta să se dezvolte.
Marsh este parte a Marsh & McLennan Companies, un grup ce oferă servicii profesionale prin 51.000 de angajaţi la nivel mondial şi cu venituri de peste 10 miliarde dolari.AGERPRES/(AS-Mario Creţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Alico Asigurări România a lansat Instant Cover, RCA-ul asigurărilor de viaţă Prin Instant Cover românii îşi pot acoperi riscurilor de deces din accident şi invaliditate permanentă totală şi parţială din accident pentru sume plecând de la 24 de lei pe lună, acest produs de protecţie adresându-se populaţiei active cu un venit lunar de 1.200 lei pe membru de familie, a spus, luni...
Corupţia este considerată a fi la un nivel ridicat şi va rămâne ridicată şi în perioada imediat următoare (raport) Corupţia este considerată ca fiind la un nivel ridicat şi va rămâne ridicată şi în perioada imediat următoare, consideră consiliile de administraţie din România, conform primei ediţii a raportului Deloitte 'EMEA 360 Boardroom Survey: Agenda priorities across the region'.
Raport OMS: Cancerul, un flagel care se extinde necruţător în întreaga lume Cancerul va continua să se extindă în lume, în special în ţările în dezvoltare, cu aproape 22 de milioane de noi cazuri pe an aşteptate la orizontul lui 2030, faţă de 14 milioane în 2012, potrivit unui raport mondial publicat luni, relatează AFP.
Mişcarea 'Şi eu trăiesc sănătos!' reprezintă România în cadrul Epode International Network Mişcarea naţională "Şi eu trăiesc sănătos" - SETS a devenit membru oficial al Epode International Network (EIN), alături de alte 23 de programe naţionale cu metodologii similare din 18 ţări, printre care Franţa, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Mexic, Canada, Brazilia, Polonia, Portugalia, Australia şi...
Alico Asigurări România lansează produsul de protecţie Instant Cover Alico Asigurări România lansează produsul de protecţie Instant Cover, orientat către acoperirea imediată a riscurilor de deces din accident şi invaliditate permanentă totală şi parţială din accident la care este expusă în special populaţia activă.