Cele mai citite
 


OMS cere interzicerea testelor sangvine nefiabile
joi, 21 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, miercuri, interzicerea acelor teste sangvine pentru tuberculoză pe care le consideră nefiabile şi care pun în pericol sănătatea pacienţilor, transmite AFP.
Aceste 'teste conduc la diagnostice greşite' şi 'constituie o pierdere de timp şi de resurse', a declarat Mario Raviglione, directorul departamentului Stop TB din cadrul OMS. 'Cerem guvernelor să interzică folosirea acestor teste', a adăugat el în cursul unei conferinţe de presă.
Aproximativ două milioane de asemenea teste, care analizează anticorpii şi antigenii conţinuţi în sânge, sunt întrebuinţate anual şi circa jumătate din ele ar putea conduce la rezultate false, a subliniat Karin Weyer, cercetătoare în cadrul aceluiaşi departament. În opinia ei, companiile care continuă să comercializeze astfel de teste vând în cunoştinţă cauză produse defectuoase. OMS nu poate să precizeze însă numărul persoanelor decedate din cauza acestor teste nesigure, utilizate cu începere din anii 1990, a precizat Weyer.
Aceste mijloace de diagnosticare sunt în majoritate produse în ţări industrializate, îndeosebi în Australia, Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia şi Statele Unite, dar şi în marile economii emergente, cum ar fi China şi India. O listă publicată de OMS menţionează laboratorul american Mossman Associates, grupul francez Anda Biologicals şi cel britanic Omega Diagnostics.
Testele îi 'costă pe cei săraci şi vulnerabili între 10 şi 30 de dolari şi, de cele mai multe ori, rezultatele sunt eronate', a insistat Raviglione, adăugând că metode de diagnosticare mai fiabile, cu un cost între 16 şi 28 de euro, conduc la rezultate mult mai sigure.
Unul din motivele pentru care testele nefiabile se află la vânzare ar fi, în opinia Karinei Weyer, lipsa de reglementare în acest sector. 'Este vorba despre o piaţă care aduce milioane de dolari prin vânzarea unor teste de calitate inferioară, cu rezultate nesigure. Piaţa pentru aceste produse nu se găseşte în Europa sau în Statele Unite, ci în ţările în curs de dezvoltare', a mai subliniat ea. 'Companiile trimit aceste teste în ţările în curs dezvoltare care au un cadru legislativ insuficient sau inexistent', a spus Weyer.
După cum subliniază OMS, anual sunt identificate 9,4 milioane noi cazuri active de tuberculoză, iar 1,7 milioane persoane îşi pierd viaţa din cauza acestei boli.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...
OMS face apel la peste 30 de ţări să elimine tuberculoza la orizontul lui 2050 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel joi la peste 30 de ţări să adopte în această săptămână, cu ocazia unei reuniuni ce va avea loc la 4 şi 5 iulie la Roma, un nou cadru pentru a elimina tuberculoza la orizontul lui 2050, relatează AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o reţea destinată luptei împotriva hepatitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat vineri o reţea destinată luptei împotriva hepatitei, în contextul infectării cronice a sute de milioane de oameni cu virusul hepatic, relatează Kyodo.
OMS: Eforturile la nivel mondial împotriva tuberculozei sunt insuficiente (raport) Autorităţile din domeniul sănătăţii din lumea întreagă trebuie să acţioneze mult mai repede pentru a preveni, detecta şi trata o epidemie gravă de tuberculoză pentru a reduce infecţiile şi decesele cauzate de această boală până în 2030, a avertizat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conform...
OMS cheamă guvernele lumii să suplimenteze contribuţiile pentru combaterea formei active de TBC Până în 2015, mai mult de două milioane de oameni vor contracta o formă de tuberculoză (MDR/TBC) rezistentă la medicamentele standard, impunându-se combaterea mai activă a acesteia, a declarat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.
Numărul îmbolnăvirilor de tuberculoză la nivel mondial, în scădere pentru al treilea an conscutiv (OMS) Numărul îmbolnăvirilor de tuberculoză, care a ucis 1,3 milioane de persoane în 2012 la nivel mondial, a înregistrat o scădere pentru al treilea an consecutiv, însă această boală rămâne 'o problemă majoră de sănătate', a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.