Cele mai citite
 


UPDATE/Preşedintele despre plata arieratelor la achiziţiile de medicamente: Întâi trebuie reglementat sistemul
joi, 21 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că, în domeniul sănătăţii, România are probleme serioase privind achiziţiile de medicamente, menţionând că arieratele din acest sector vor fi, cu siguranţă, o prioritate în discuţiile pe care delegaţia FMI sosită la Bucureşti le va purta cu autorităţile.
El a susţinut că nu trebuie plătit niciun leu din aceste arierate până când nu se reglementează sistemul de achiziţii de medicamente atât în spitale, cât şi prin farmacii.
"În ceea ce priveşte sănătatea, tot timpul am avut presiuni. (...) Avem probleme serioase la achiziţiile de medicamente. Probabil lobby-ul furnizorilor de medicamente este atât de puternic încât nimeni nu reuşeşte să stăvilească această veselie a arieratelor adunate de pe urma medicamentelor. Avem chiar acum delegaţia FMI la Bucureşti, cu siguranţă arieratele din sănătate şi, în mod deosebit din plăţile la medicamente, vor fi o prioritate", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.
El a subliniat că a continua, la fiecare şase luni, să se constate că există arierate, în condiţiile în care CE constată nereguli la achiziţiile de medicamente, este o mare greşeală.
"Vreau să ştiţi public punctul meu de vedere, indiferent ce va decide Guvernul: nu trebuie plătit niciun leu pentru arieratele la medicamente până când nu se reglementează sistemul de achiziţii de medicamente şi în spitale şi cele distribuite prin farmacii. A continua la fiecare şase luni să tot constatăm că avem arierate în condiţiile în care şi Comisia Europeană constată nereguli în achiziţiile de medicamente cred că este o mare greşeală, indiferent cine ne cere să plătim cu prioritate în zona de arierate la medicamente", a spus Băsescu.
Şeful statului a precizat că aceste aspecte cu privire la arieratele din sănătate sunt relevate în raportul tehnic al Comisiei Europene. AGERPRES/(A - Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Traian Băsescu: Guvernul să restructureze sistemul de sănătate şi apoi să plătească arieratele din domeniu Bucureşti, 4 nov /Agerpres/ - România a solicitat organismelor internaţionale de finanţare să i se ofere posibilitatea de a restructura mai întâi sistemul de sănătate, pentru ca abia apoi să achite arieratele din acest sector, astfel încât să poată acorda, cu prioritate, subvenţiile pentru agricultori...
Emil Boc: Medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente Premierul Emil Boc a susţinut vineri la Radio România Actualităţi că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".
Traian Băsescu: La Consiliul European România a fost prezentată pe locul al treilea la consolidare bugetară Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că România a fost prezentată la reuniunea extraordinară a Consiliului European ca fiind pe locul al treilea în Uniunea Europeană din punct de vedere al efortului de consolidare bugetară, ceea ce i-a permis să negocieze credibil.
Traian Băsescu: Nu am discutat cu delegaţia FMI despre legea sănătăţii, dar ea rămâne o prioritate Preşedintele Traian Băsescu afirmă că deşi nu a discutat la întâlnirea cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale despre legea sănătăţii, ea rămâne o prioritate.
Emil Boc: Guvernul face împreună cu MS, CNAS şi organismele internaţionale o analiză a arieratelor din sănătate Guvernul face, în prezent, o analiză a arieratelor din sănătate împreună cu ministerul de resort, Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) şi cu organismele implicate în acordurile internaţionale ale României, a declarat, joi, premierul Emil Boc, într-o conferinţă de presă la sediul PDL.