Cele mai citite
 


Cecitate nocturna
joi, 21 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

 

 
 
 
 
 
Cecitatea nocturna se poate instala in acea clipa a zilei sau a noptii cand o schimbare considerabila a luminii reduce drastic vizibilitatea.

 

 

Ea afecteaza intr -o oarecare masura toti oamenii, pentru ca, de regula, dureaza un moment pana ce retina se adapteaza la modificarile de lumina.

Dar pentru majoritatea oamenilor cecitatea nocturna este mai mult decat ceva trecator. Persoanelor mioape le poate lua mai mult timp sa se adapteze intunericului.

Altele pur si simplu nu pot vedea in intuneric din cauza unei forme congenitale de orbire nocturna sau a unor probleme oculare , ca glaucomul sau cataracta .

Din nefericire, medicii nu pot prescrie tratamente general valabile pentru cecitatea nocturna.

 

Articol preluat de pe www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul medicament din lume care ar putea stopa cataracta Cataracta este principala cauză a cecităţii în lume în cazul persoanelor de peste 65 de ani, iar o echipă de medici a anunţat că ar fi descoperit un medicament care poate stopa evoluţia bolii, fără a mai fi nevoie de intervenţii chirurgicale, conform Daily Mail.
Hraneste retina si protejeaza vederea cu Luteina Forte de la Ropharma Se spune ca “in casa in care intra soarele pe geam, nu intra doctorul pe usa”, insa dincolo de beneficiile aduse organismului de expunerea la soare, lumina puternica si radiatiile nocive pot afecta retina.
Glaucomul şi retinopatia diabetică, printre principalele cauze ale pierderii vederii Degenerescenţa maculară, retinopatia diabetică sau alte retinopatii asociate unor boli sistemice şi glaucomul sunt principalele cauze ale pierderii vederii, arată medicul oftalmolog Laura Macovei de la Spitalul Militar Central "Carol Davila".
Procentajul pacienților români operați de cataractă este aproape jumătate față de media țărilor UE* Cataracta netratată poate duce la orbire Clinica de oftalmologie Ama Optimex și compania Zeiss lansează o campanie de educare despre cataracta, care netratată poate duce la orbire. Aceasta afectează persoanele de peste 65 de ani, prin pierderea treptată a vederii. Foarte mulți oameni nu cunosc această afecțiune sau simptomele ei și...
Descoperirea unei noi gene responsabile de cecitate, la sugari O echipă de cercetători canadieni a descoperit o nouă genă responsabilă de o maladie ereditară rară, a retinei, care îi atinge pe sugari şi are ca efect cecitatea, deschizând astfel calea spre posibile tratamente, transmite AFP.
Glaucomul: speranţa într-un tratament mai eficient A doua cauză a orbirii în lume este glaucomul, care afectează 50-60 de milioane de persoane, din care 6-7 milioane îşi pierd vederea. În Franţa, circa 800.000 de persoane sunt tratate de glaucom şi se pare că sute de mii sunt afectate de această boală fără să ştie. O echipă de cercetători condusă de...