Cele mai citite
 


Africa de Sud: Primul deces cauzat de gripa porcină
luni, 3 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Pretoria, 3 aug /Agerpres/ - Un student de 22 de ani din Africa de Sud a murit în urma contractării virusului gripal A /H1N1/, acesta fiind primul deces din cauza gripei porcine din această ţară, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-african al Sănătăţii, Fidel Hadebe, relatează AFP şi Reuters.

Este totodată primul deces cauzat de gripa porcină în Africa subsahariană.

Victima, care studia la Universitatea din Stellenbocsh /sud/, a decedat la 28 iulie în urma unui stop cardiac după ce a fost internată în spital din cauza unei pneumonii.

Pacientul ”a murit la 28 iulie, potrivit analizelor efectuate cauza decesului fiind reprezentată de virusul A (H1N1)”, a precizat oficialul sud-african.

Conform ultimelor date oficiale, în Africa de Sud erau înregistrate la 31 iulie 480 de cazuri de gripă porcină. Săptămâna trecută, cel puţin două şcoli au fost închise în această ţară din cauza noului virus gripal. AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul deces cauzat de gripa porcină în Olanda (oficial) Haga, 4 aug /Agerpres/ - Un adolescent de 17 ani a murit în noaptea de luni spre marţi în Olanda în urma contaminării cu virusul gripei porcine A(H1N1), devenind primul caz de deces înregistrat în această ţară, a anunţat marţi Institutul olandez pentru Sănătate şi Mediu (RIVM), informează AFP.
Gripa A: 36 de morţi în Anglia /+ 9/, un recul net al numărului de noi cazuri Londra, 6 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în rândul persoanelor atinse de gripa A(H1N1) a crescut de la 27 la 36 săptămâna trecută, dar cel de noi cazuri de contaminare s-a redus cu peste două treimi, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează joi din Londra AFP.
Peste 1.100 decese de gripă porcină /bilanţ OMS/ Geneva, 5 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în urma contractării virusului A (H1N1) a depăşit bariera de 1.000, ajungând la 1.154, imensa lor majoritate pe continentul american, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii miercuri şi preluat de AFP....
Un actor britanic care combătea virusul A (H1N1) prin televiziune s-a îmbolnăvit el însuşi de gripă porcină Londra, 8 aug /Agerpres/ - Actorul britanic David McCusker /30 ani/, interpret într-un spot publicitar în care explica oamenilor cum să evite îmbolnăvirea de gripă porcină, a recunoscut vineri că nu a ştiut să-şi aplice propriile sfaturi şi s-a contaminat el însuşi de virusul A (H1N1), informează AFP...
Ex-premierul irlandez Garrett Fitzgerald şi-a transformat vacanţa în Franţa în concediu medical Lyon /Franţa/, 8 aug /Agerpres/ - 20 de irlandezi, între care şi fostul premier Garrett Fitzgerald, au fost izolaţi sâmbătă, într-un castel din Auvergne, unde îşi petreceau vacanţa în familie, după ce câţiva dintre ei au prezentat simptome de contaminare cu virusul A(H1N1), informează AFP, citând surse...
India confirmă primul deces provocat de gripa porcină New Delhi, 4 aug /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii indian a confirmat marţi primul deces provocat în ţară de virusul gripei porcine, cel al unei eleve de 14 ani, relatează AP.