Cele mai citite
 


41% dintre parlamentari cred că România ar trebui să se axeze pe dezvoltarea de noi reactoare nucleare
vineri, 22 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un sondaj realizat de Ecopolis în rândul parlamentarilor relevă faptul că 41% dintre aceştia cred că dezvoltarea de noi reactore nucleare ar trebui să fie politica României în ceea ce priveşte energia nucleară.
De asemenea, 40% dintre ei sunt de părere că ar trebui oprită dezvoltarea de noi reactoare şi păstrarea în funcţiune a celor existente, iar 10% cred că ar trebui închise toate reactoarele nucleare de pe teritoriul ţării. 5% dintre aceştia nu au răspuns la întrebare.
Întrebaţi ce priorităţi ar trebui să aibă România, 76% dintre parlamentari sunt de părere că ţara ar trebui să investească în proiecte de producţie a energiei din surse regenerabile, 10% afirmă că România ar trebui să investească în dezvoltarea de proiecte nucleare, 10% nu au răspuns, iar 4% nu ştiu.
Cercetarea a fost realizată în perioada mai-iunie 2011 în rândul membrilor Parlamentului României. Au răspuns la sondaj 210 parlamentari din totalul de 465 membri.
Hotnews.ro şi Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează joi o dezbatere pe tema Organismelor Modificate Genetic, prilejuită de decizia Parlamentului European din iulie a.c. cu privire la posibilitatea statelor membre de a restricţiona sau interzice cultivarea OMG-urilor pe teritoriul lor.
Întâlnirea îşi propune să abordeze problemele pe care le ridică OMG-urile, poziţia autorităţilor dar şi a experţilor şi organismelor independente.AGERPRES/(AS - Florin Bărbuţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România merge cu o poziţie clară privind OMG la reuniunea miniştrilor Mediului de la Bruxelles România va merge cu o poziţie clară la reuniunea miniştrilor Mediului de la Bruxelles, din zilele de 8-9 martie, în privinţa cultivării organismelor modificate genetic (OMG), a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia.
Ministrul Agriculturii: Dacă UE va permite culturile de organisme modificate genetic, România va adopta o poziţie similară Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, a declarat joi că, dacă legislaţia europeană va permite culturile de organisme modificate genetic (OMG), România va adopta o poziţie asemănătoare.
România ar putea deveni un reper pentru producţia de soia nemodificată genetic Proiectul 'Danube Soya' pentru producţie de soia nemodificată genetic în bazinul Dunării, reprezintă o oportunitate unică pentru fermierii din România, care ar putea furniza pe an cel puţin 600.000 tone de şrot furajer, afirmă preşedintele organizaţiei ecologiste Agent Green, Gabriel Păun, într-un comunicat...
INTERVIU/Nini Săpunaru:România este singura ţară europeană care poate cultiva cu succes soia modificata genetic România este singura ţară din Uniunea Europeană care poate cultiva cu succes soia modificată genetic, iar această cultură ar putea contribui cu 1 - 1,5 miliarde de euro la PIB-ul ţării, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură...
Achim Irimescu: Sper ca în acest an să avem o decizie favorabilă în privinţa cultivării soiei modificate genetic Comisia Europeană ar putea lua în cursul acestui an o decizie favorabilă în privinţa cultivării soiei modificate genetic, a anunţat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Achim Irimescu, într-o dezbatere organizată pe tema Politicii Agricole Comune 2014 - 2020.
Sondaj IRES: Legislaţia acordă prea multe drepturi minorităţilor, cred 35% dintre români Legile din România cu privire la minorităţi le acordă acestora prea multe drepturi, cred 35% dintre respondenţii unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), în timp ce 33% cred că se acordă acestora prea puţine drepturi, iar 22% câte drepturi trebuie.