Cele mai citite
 


72% dintre parlamentari nu sunt de acord cu importurile de organisme modificate genetic (sondaj)
vineri, 22 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un sondaj realizat de Ecopolis în rândul parlamentarilor români arată că 72% dintre aceştia nu sunt de acord cu importurile de organisme modificate genetic.
14% dintre parlamentari aprobă importurile de OMG, 8% dintre cei chestionaţi nu ştiu, iar 6% nu au răspuns la întrebare.
Referitor la cultivarea de organisme modificate genetic, 64% dintre parlamentari nu sunt de acord cu acest lucru, iar 24% sunt de acord. Un procent de 7% au răspuns că nu ştiu, iar 5% nu au răspuns.
La întrebarea 'Sunteţi sau nu de acord cu etichetarea produselor care conţin ingrediente modificate genetic?', 93% au răspuns că sunt de acord, 1% nu sunt de acord, 4% nu ştiu, iar 2% nu au răspuns.
Cercetarea a fost realizată în perioada mai-iunie 2011 în rândul membrilor Parlamentului României. Au răspuns la sondaj 210 parlamentari din totalul de 465 membri.
Hotnews.ro şi Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează joi o dezbatere pe tema Organismelor Modificate Genetic, prilejuită de decizia Parlamentului European din iulie a.c. cu privire la posibilitatea statelor membre de a restricţiona sau interzice cultivarea OMG-urilor pe teritoriul lor.
Întâlnirea îşi propune să abordeze problemele pe care le ridică OMG-urile, poziţia autorităţilor dar şi a experţilor şi organismelor independente.AGERPRES/(AS - Florin Bărbuţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
LAPAR:România ar trebui să cultive OMG-uri; nu s-a demonstrat că aceste culturi au avut efecte negative asupra sănătăţii România ar trebui să cultive organisme modificate genetic (OMG), în condiţiile în care le importă, iar acest tip de culturi se găsesc în toate produsele aflate în consum, a declarat, marţi, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, într-o conferinţă...
Ministrul Agriculturii: Dacă UE va permite culturile de organisme modificate genetic, România va adopta o poziţie similară Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, a declarat joi că, dacă legislaţia europeană va permite culturile de organisme modificate genetic (OMG), România va adopta o poziţie asemănătoare.
Majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene va interzice culturile de organisme modificate genetic Mai mult de jumătate din cele 28 de membre ale Uniunii Europene intenţionează să interzică culturile de organisme modificate genetic (OMG), aşteptând aprobarea autorităţilor europene de reglementare, transmite Bloomberg.
Jose Graziano da Silva răspunde cu 'da' şi 'nu' utilizării de organisme modificate genetic Directorul general al FAO, Jose Graziano da Silva, răspunde cu 'da' şi cu 'nu' utilizării de organisme modificate genetic, 'nu' în sensul că nu este nevoie de acestea pentru a aborda problema foametei, şi 'da' în sensul că avem nevoie de toate tehnologiile disponibile pentru a produce hrană în viitor...
România merge cu o poziţie clară privind OMG la reuniunea miniştrilor Mediului de la Bruxelles România va merge cu o poziţie clară la reuniunea miniştrilor Mediului de la Bruxelles, din zilele de 8-9 martie, în privinţa cultivării organismelor modificate genetic (OMG), a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia.
Statele membre UE pot alege dacă interzic sau aprobă cultivarea de OMG Parlamentul European a aprobat marţi o directivă care acordă ţărilor membre dreptul de a interzice culturile de organisme modificate genetic /OMG/ pe teritoriul lor, o soluţie de compromis criticată atât de ecologişti cât şi de producătorii de OMG-uri, transmit Reuters şi AFP.