Cele mai citite
 


Aurel Maxim: Modificările genetice sunt contra naturii
vineri, 22 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Modificările genetice sunt contra naturii, a declarat joi, în cadrul unei mese rotunde pe tema organismelor modificate genetic, Aurel Maxim, membru supleant în Comisia de Securitate Biologică şi conferenţiar universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca
'Aşa a apărut şi boala vacii nebune. De exemplu, oamenii de ştiinţă au venit şi au zis ce e bine să dăm de mâncare la vaci...apoi, când a apărut boala, oamenii de ştiinţă nu au mai zis nimic', a spus Maxim.
În cadrul mesei rotunde s-a ajuns la concluzia că există un deficit de comunicare, iar prima mişcare ar fi construirea unor dosare pro sau contra pe acest domeniu.
Hotnews.ro şi Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) au organizat joi o dezbatere pe tema Organismelor Modificate Genetic, prilejuită de decizia Parlamentului European din iulie a.c. cu privire la posibilitatea statelor membre de a restricţiona sau interzice cultivarea OMG-urilor pe teritoriul lor.
Întâlnirea îşi propune să abordeze problemele pe care le ridică OMG-urile, poziţia autorităţilor dar şi a experţilor şi organismelor independente.AGERPRES/(AS - Florin Bărbuţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Partidul Verde este împotriva plantelor modificate genetic Partidul Verde, membru al Verzilor Europeni, se pronunţă categoric împotriva cultivării plantelor modificate genetic - OMG în România, deoarece consumul alimentelor care le conţin poate avea în timp consecinţe negative asupra sănătăţii oamenilor, se arată într-un comunicat de presă al acestei formaţiuni...
Dezbatere pe tema Organismelor Modificate Genetic Hotnews.ro şi Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează o dezbatere pe tema Organismelor Modificate Genetic, prilejuită de decizia Parlamentului European din iulie a.c. cu privire la posibilitatea statelor membre de a restricţiona sau interzice cultivarea OMG-urilor pe teritoriul lor.
Ministrul Agriculturii: Dacă UE va permite culturile de organisme modificate genetic, România va adopta o poziţie similară Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, a declarat joi că, dacă legislaţia europeană va permite culturile de organisme modificate genetic (OMG), România va adopta o poziţie asemănătoare.
Prof.univ.dr. Alexandru Irimie: Efectuăm studii de analiză genomică a cancerului pentru tratamente personalizate (interviu) Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, profesor universitar dr. Alexandru Irimie, reputat specialist în oncologie, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, care este marcată pe...
Achim Irimescu: Sper ca în acest an să avem o decizie favorabilă în privinţa cultivării soiei modificate genetic Comisia Europeană ar putea lua în cursul acestui an o decizie favorabilă în privinţa cultivării soiei modificate genetic, a anunţat, vineri, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Achim Irimescu, într-o dezbatere organizată pe tema Politicii Agricole Comune 2014 - 2020.
LAPAR:România ar trebui să cultive OMG-uri; nu s-a demonstrat că aceste culturi au avut efecte negative asupra sănătăţii România ar trebui să cultive organisme modificate genetic (OMG), în condiţiile în care le importă, iar acest tip de culturi se găsesc în toate produsele aflate în consum, a declarat, marţi, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, într-o conferinţă...