Cele mai citite
 


Botoşani: Medic amendat pentru concedii medicale acordate la întâmplare
vineri, 22 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost amendat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) după ce a prescris concedii medicale la întâmplare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul CJAS, Rodica Huţuleac.
Potrivit acesteia, medicul a fost sancţionat contravenţional cu 5.000 de lei, după ce s-a constatat că acesta nu are nicio evidenţă privind concediile medicale acordate pacienţilor săi.
''A fost sancţionat pentru că nu exista o evidenţă cu consultaţiile făcute pentru concediile medicale, nu avea adeverinţe de la angajator cu numărul de zile de concediu medical, nu avea declaraţia pacientului între ce ore trebuie să fie la domiciliu. De aia s-a şi dat amenda, pentru că s-au găsit foarte multe nereguli", a afirmat Huţuleac.
Aceasta este prima amendă aplicată în 2011 pentru concedii medicale acordate ilegal. Din aceleaşi motive, alţi opt medici au fost sancţionaţi cu avertismente. AGERPRES/ (A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medici sancţionaţi pentru concedii medicale greşite, iertaţi în instanţă Doi medici de familie din judeţul Botoşani, care au fost sancţionaţi contravenţional de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru că au eliberat certificate medicale greşite, au scăpat de plata amenzilor.
Galaţi: Zeci de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi au aplicat sancţiuni unui număr de 46 de furnizori de servicii medicale în primul semestru al anului, au anunţat, joi, reprezentanţii Biroului de control al instituţiei.
Botoşani: Medic de familie sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate pentru nerespectarea programului de lucru Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru că nu şi-a respectat programul de lucru.
Botoşani: Mai multe concedii medicale decât numărul de angajaţi Numărul concediilor medicale de care au beneficiat, în 2009, angajaţii din sistemul privat şi din instituţiile de stat depăşeşte numărul de salariaţi înregistraţi la nivelul judeţului Botoşani.
Suceava: Sancţiuni contravenţionale pentru concedii medicale în neregulă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale medicilor care au eliberat concedii medicale fără respectarea prevederilor legale.
Botoşani: Medic sancţionat pentru absenţa de la cabinet Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru încălcarea programului de lucru cu pacienţii, a declarat, marţi, directorul CJAS, Rodica Huţuleac.