Cele mai citite
 


Medic deputat vrea statut special pentru personalul medical de urgenţă
luni, 29 decembrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Iaşi - Personalul medical de urgenţă susţine promulgarea unei legi prin care medicii şi asistenţii pot avea un statut echivalent cu cel al unui poliţist aflat în misiune. (sursa: Agerpres)

Coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe "Sfântul Ioan" din Iaşi afirmă că personalul medical de urgenţă doreşte să obţină acelaşi statut ca al poliţiştilor aflaţi în misiune din cauza pacienţilor agresivi.

"În ultima vreme a crescut considerabil numărul pacienţilor agresivi. Am avut multe cazuri în care personalul a fost agresat verbal şi fizic de pacienţii care au ajuns la noi. Pe lângă faptul că pot fi răniţi, medicii ajung să fie stresaţi psihic şi pot în ultimă instanţă să nu mai dea randament. Este necesară promulgarea rapidă a unei legi în care statutul personalului medical din UPU să fie echivalent cu cel al poliţistului în misiune", a declarat dr. Ciuhodaru, care este şi deputat PSD.
Potrivit acestuia, demersul este justificat întrucât măsurile de securitate existente în prezent în unităţile medicale din România sunt insuficiente.
Dr. Ciuhodaru susţine că în dubla sa calitate de medic şi deputat va susţine necesitatea considerării activităţii medicale de urgenţă drept categorie de muncă grea. AGERPRES/(Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul Regional de Urgenţă, din nou în atenţia autorităţilor şi politicienilor Contractul de proiectare al viitorului Spital Regional de Urgenţe din Iaşi va fi încheiat în luna octombrie şi tot atunci se va şti unde va fi amplasată această unitate medicală care va fi construită cu fonduri provenite de la Banca Mondială şi din bugetul local, a declarat joi pentru AGERPRES primarul...
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Iaşi: Spitalul Clinic de Urgenţe Sf Ioan, chemat în instanţă de Tudor Ciuhodaru Medicul deputat Tudor Ciuhodaru a dat în judecată conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, la câteva săptămâni după ce a primit un avertisment din partea acesteia că a jignit un medic de la SMURD.
Iaşi: Conducerea Spitalului de Urgenţe 'Sf Ioan' îi impută medicului Tudor Ciuhodaru suma de 30.000 lei Iaşi, 10 ian /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' îi impută doctorului Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor o sumă de aproape 30.000 de lei şi îl acuză că ar fi semnat fişe de pontaj din care ar rezulta că medicul a fost prezent în acelaşi timp şi la...
Dan Voiculescu: Decizia conducerii Spitalului de Urgenţă Iaşi în cazul lui Ciuhodaru, una de epurare politică Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, consideră că decizia conducerii Spitalului Clinic de Urgenţe din Iaşi de a-l demite din funcţia de purtător de cuvânt pe medicul Tudor Ciuhodaru este 'una de evidentă epurare politică', exprimându-şi susţinerea pentru deputatul recent devenit membru PC.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru vrea pedeapsa maximă pentru agresorii personalului medical Medicul Tudor Ciuhodaru, deputat PC, solicită adoptarea de urgenţă a proiectului de act normativ care prevede pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical, precum şi asigurarea pazei Unităţilor de Primire a Urgenţelor de către poliţişti.