Cele mai citite
 


Al 2-lea deces de gripă porcină în Israel
luni, 3 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Tel Aviv, 3 aug /Agerpres/ - Israelul a înregistrat duminică un al doilea caz mortal de gripă porcină, o femeie arabă în vârstă de 24 de ani decedată în nordul ţării, a anunţat duminică seară Ministerul Sănătăţii.

Tânăra Jihane Assaad Moussa din oraşul Tarshiha, suferind de exces cronic de greutate, fusese spitalizată în urmă cu câteva zile de pneumonie.

Ea a decedat sâmbătă seară la spitalul din Nahariya /nord/. Duminică, un examen a dezvăluit că ea era infectată cu virusul A (H1N1) care ar fi provocat complicaţii, potrivit mass-media.

Potrivit ultimelor cifre ale Ministerului Sănătăţii, 1.700 de cazuri de persoane atinse de gripă porcină au fost constatate în Israel, unde autorităţile estimează că un sfert din populaţie ar putea fi afectată de virus.

Totuşi, ele consideră că pentru imensa majoritate a cazurilor această boală ar avea efecte fără urmări grave.

Israelul a impus un control strict pe aeroporturi şi la frontiere, mai ales pentru persoanele care se întorc din Mexic, focar al maladiei, aminteşte AFP. AGERPRES/(Sorin Calciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul deces cauzat de gripa porcină în Olanda (oficial) Haga, 4 aug /Agerpres/ - Un adolescent de 17 ani a murit în noaptea de luni spre marţi în Olanda în urma contaminării cu virusul gripei porcine A(H1N1), devenind primul caz de deces înregistrat în această ţară, a anunţat marţi Institutul olandez pentru Sănătate şi Mediu (RIVM), informează AFP.
Gripa A: 36 de morţi în Anglia /+ 9/, un recul net al numărului de noi cazuri Londra, 6 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în rândul persoanelor atinse de gripa A(H1N1) a crescut de la 27 la 36 săptămâna trecută, dar cel de noi cazuri de contaminare s-a redus cu peste două treimi, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează joi din Londra AFP.
Peste 1.100 decese de gripă porcină /bilanţ OMS/ Geneva, 5 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în urma contractării virusului A (H1N1) a depăşit bariera de 1.000, ajungând la 1.154, imensa lor majoritate pe continentul american, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii miercuri şi preluat de AFP....
Un actor britanic care combătea virusul A (H1N1) prin televiziune s-a îmbolnăvit el însuşi de gripă porcină Londra, 8 aug /Agerpres/ - Actorul britanic David McCusker /30 ani/, interpret într-un spot publicitar în care explica oamenilor cum să evite îmbolnăvirea de gripă porcină, a recunoscut vineri că nu a ştiut să-şi aplice propriile sfaturi şi s-a contaminat el însuşi de virusul A (H1N1), informează AFP...
Ex-premierul irlandez Garrett Fitzgerald şi-a transformat vacanţa în Franţa în concediu medical Lyon /Franţa/, 8 aug /Agerpres/ - 20 de irlandezi, între care şi fostul premier Garrett Fitzgerald, au fost izolaţi sâmbătă, într-un castel din Auvergne, unde îşi petreceau vacanţa în familie, după ce câţiva dintre ei au prezentat simptome de contaminare cu virusul A(H1N1), informează AFP, citând surse...
India confirmă primul deces provocat de gripa porcină New Delhi, 4 aug /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii indian a confirmat marţi primul deces provocat în ţară de virusul gripei porcine, cel al unei eleve de 14 ani, relatează AP.