Cele mai citite
 


Ministrul sănătăţii atrage atenţia CNAS asupra unor 'grave abateri' în derularea contractelor
vineri, 22 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, i-a atras atenţia joi preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă, asupra unor "grave abateri" în derularea contractelor dintre casele de asigurări şi cabinetele medicilor de familie, prin aplicarea "neuniformă şi incoerentă" a prevederilor contractului-cadru, se arată într-un comunicat al MS transmis AGERPRES.
"Conform sesizărilor pe care le-am primit din teritoriu, există, pe parcursul lunii iunie, o serie de disfuncţionalităţi în aplicarea prevederilor contractului-cadru la nivel naţional, care perturbă activitatea cabinetelor medicilor de familie. Astfel, am fost sesizaţi că în unele judeţe ca de exemplu Buzău, Giurgiu sau Harghita nu se plăteşte capitaţia pentru perioada în care medicii s-au aflat în acţiunea de protest, cu toate că aceştia şi-au desfăşurat activitatea medicală. De asemenea, au fost semnalate probleme cu privire la raportarea şi preluarea serviciilor efectuate de medicii de familie în luna iunie", a declarat Cseke Attila, potrivit comunicatului.
Ministrul sănătăţii susţine că există o incoerenţă în aplicarea prevederilor legale la nivelul caselor de asigurări de sănătate. Astfel, unele case de asigurări de sănătate consideră că o consultaţie a unui pacient este valabilă numai după ce s-a încheiat cu o prescripţie medicală. În alte judeţe această regulă nu este valabilă. De asemenea, în unele părţi între cabinetele medicale şi casele de asigurări s-au încheiat contracte pentru perioada în care medicii de familie au declanşat protestul, în alte judeţe există acte adiţionale.
"Această inconsecvenţă la nivel naţional dăunează atât activităţii cabinetelor de medicină primară, cât şi relaţiilor dintre partea medicală şi administraţie. Trebuie să fim mai atenţi asupra acestor neînţelegeri pentru că, din păcate, nemulţumirile se răsfrâng asupra pacienţilor", a subliniat Cseke Attila. AGERPRES/(AS-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie aşteaptă o soluţie pentru finanţarea cabinetelor După aproape două ore de discuţii, medicii de familie au ieşit de la întâlnirea dintre reprezentanţii lor şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) mediată de ministrul sănătăţii, Cseke Attila, cu unele probleme tehnice rezolvate, legate de relaţia cu pacientul, de informatizare...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Preşedintele CJAS Harghita: Nu pot deconta servicii fără să am în spate un act juridic valabil Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita, Duda Tihamer, a respins, miercuri, acuzaţiile care i se aduc de către organizaţiile medicilor de familie referitoare la decontarea serviciilor pe luna iunie.
Ministrul Sănătăţii reia discuţiile cu medicii de familie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, se întâlneşte marţi cu reprezentanţii medicilor de familie şi cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru a discuta situaţia asistenţei medicale primare.
Buzău: Medicii de familie nu renunţă la protest şi nu vor semna actele adiţionale Cel puţin 50 de medici de familie din judeţul Buzău nu renunţă la protest şi nu vor semna actele adiţionale la noul contract cadru pe 2011-2012, se arată într-un comunicat transmis joi de filiala Buzău a Patronatului medicilor de familie.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...