Cele mai citite
 


Un oraş chinez în carantină după două decese cauzate de pesta pulmonară
luni, 3 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Beijing, 3 aug /Agerpres/ - Un oraş din provincia chineză Qinghai /nord-vest/ a fost pus sub carantină după două decese cauzate de pesta pulmonară, au anunţat duminică autorităţile locale, relatează AFP.

Oraşul Ziketan, din ”prefectura autonomă tibetană” Qinghai, a fost izolat sâmbătă după ce analizele de laborator au relevat un caz mortal de pestă pulmonară la un cioban de 32 de ani, se arată într-un comunicat al autorităţilor sanitare din regiune. Alte 11 cazuri de îmbolnăvire au mai fost diagnosticate.

La sfâşitul zilei de duminică, agenţia China Nouă a anunţat, citând autorităţile locale, că un vecin al primei victime, un bărbat de 37 de ani, a decedat de asemenea.

Autorităţile sanitare nu au precizat când va fi ridicată carantina din oraş, cerând în acelaşi timp tuturor persoanelor care au ajuns în Ziketan la 16 iulie sau ulterior să solicite imediat ajutor medical dacă încep să tuşească sau să aibă febră.

Bazându-se în parte pe condiţiile de viaţă insalubre, pesta se transmite de la şobolani la oameni prin intermediul puricilor care părăsesc rozătoarele după moartea acestora, căutându-şi hrana la oameni.

Peste pulmonară, cea mai periculoasă formă a bolii, este extrem de contagioasă şi se transmite pe cale aeriană de la om la om.

Provincia Qinghai, care se învecinează cu Tibetul, are o numeroasă minoritate tibetană. AGERPRES/(Ionuţ Mareş)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ridicarea carantinei din oraşul chinez afectat de pesta pulmonară Beijing, 9 aug /Agerpres/ - Autorităţile chineze au ridicat carantina la care a fost supus timp de o săptămână un oraş din nord-vestul ţării de 10.000 de locuitori, în urma semnalării a trei cazuri de pestă pulmonară, a informat duminică ziarul Les Nouvelles de Beijing, preluat de AFP.
China: trei cazuri mortale de pestă pulmonară Beijing, 4 aug /Agerpres/ - Încă o persoană, a treia, a decedat de pestă pulmonară, într-o zonă tibetană din nord-vestul Chinei, unde autorităţile au impus carantina, au anunţat marţi mass-media chineze, citate de AFP.
Epidemie de Ebola în Uganda: 14 morţi /OMS/ O epidemie de febră hemoragică datorată virusului mortal Ebola a izbucnit la începutul lunii iulie în vestul Ugandei şi a ucis deja 14 persoane, a anunţat sâmbătă biroul local al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/.
FAO: Epidemia de Ebola ameninţă securitatea alimentară în Africa de Vest Cea mai gravă epidemie de Ebola din lume a pus în pericol recoltele şi a determinat o creştere a preţurilor la alimente în Africa de Vest, a afirmat marţi Agenţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), avertizând că problema se va intensifica în următoarele luni, relatează marţi agenţia Reuters...
VIRUSUL ZIKA Primul caz de infectare în China Un resortisant chinez întors din Venezuela este infectat cu virusul Zika, a anunţat agenţia de presă Xinhua în noaptea de marţi spre miercuri, acesta fiind primul caz înregistrat în această ţară pe fundalul intensificării preocupărilor legate de aceasta epidemie care se manifestă predominant în America...
În R. Moldova ar putea fi declarată stare de epidemie Chişinău, 8 nov - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Este posibil ca săptămâna viitoare în Republica Moldova să fie declarată stare de epidemie, a declarat ministrul sănătăţii de la Chişinău, Vladimir Hotineanu.