Cele mai citite
 


Vaslui: Aglomeraţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă
vineri, 22 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui se confruntă în ultima perioadă cu o avalanşă de pacienţi, iar conducerea spitalului susţine că de la lună la lună adresabilitatea către cea mai mare unitate sanitară din judeţ creşte.
Lunar peste 3.000 de pacienţi trec pragul SJU Vaslui, cei mai mulţi fiind din mediul rural, în condiţiile în care în perioada similară a anului trecut la spital ajungeau aproximativ 1.700 de pacienţi.
'Populaţia noastră este una bătrână cu resurse financiare foarte precare şi care nu poate să suporte nişte costuri ale unor tratamente la domiciliu. Este motivul pentru care spitalul încă are o adresabilitate foarte mare în special în zona secţiilor care spitalizează bolnavi mai vârstnici din mediul rural. Mai trebuie spus că marea majoritate a pacienţilor şi chiar şi decesele sunt mai crescute la cei care vin din mediul rural decât din mediu urban', a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul medical al SJU Vaslui, Lelia Croitoru.
Cea mai mare unitate sanitară din judeţ, Spitalul de Urgenţă, are numai 800 de paturi şi din această cauză în unele secţii, bolnavii sunt nevoiţi să stea câte doi în pat. Cele mai aglomerate secţii sunt Neurologia, Cardiologia, Internele şi Chirurgia.
Potrivit conducerii SJU Vaslui, din cauza numărului extrem de ridicat de pacienţi apar probleme şi cu asigurarea hranei pentru aceştia. Masa bolnavilor este alcătuită mai mult din legume, iar carnea este servită pacienţilor o dată pe săptămână. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Număr mare de pacienţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui se confruntă cu un număr ridicat de pacienţi, conducerea unităţii spunând că adresabilitatea a crescut în ultimul timp de la lună la lună.
Vaslui: Bolnavii de la neurologie stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei Cei peste 100 de pacienţi internaţi în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.
Vaslui: Aglomeraţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă din cauza lucrărilor de reabilitare Pacienţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să stea internaţi câte doi sau trei în pat din cauza lucrărilor de reabilitare efectuate la unele corpuri ale unităţii sanitare. Potrivit autorităţilor, cât vor avea loc aceste lucrări, nu există altă soluţie pentru bolnavii care...
Vaslui: Bolnavii internaţi la SJU trebuie să vină cu lenjerie de pat de acasă Bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui sunt nevoiţi să îşi aducă lenjerie de pat de acasă din cauză că unitatea sanitară nu le poate asigura cearşafurile pentru paturi.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă pierde lunar peste 1 milion de lei din cauza lipsei pacienţilor Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a dublat fondurile pentru medicamente şi materiale sanitare, astfel încât bolnavii să nu mai fie nevoiţi să scoată bani din buzunar pentru a-şi procura tratamentul prescris de medici, aşa cum s-a întâmplat în ultimele şase luni.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a rămas fără medic oncolog Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, a rămas, de luni, fără medic oncolog, după ce doctoriţa Cristina Pârău şi-a înaintat demisia, alegând să activeze în mediul privat.