Cele mai citite
 


Arad: Cercetaşii belgieni rătăciţi în Munţii Zărandului au fost găsiţi după câteva ore de căutări
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei 34 de cercetaşi belgieni care s-au rătăcit joi în Munţii Zărandului, într-o zonă situată între localităţile Covăsânţ şi Căsoaia din judeţul Arad, au fost găsiţi după două ore de căutări efectuate de jandarmi şi poliţişti, ajutaţi de pădurari şi vânători care cunoşteau foarte bine împrejurimile.
Comisarul şef Nicolae Bătrân, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că autorităţile au fost alertate de o femeie din Belgia, care a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, anunţând că cercetaşii s-au rătăcit.
Aceasta, la rândul ei, fusese sunată de către unul dintre cercetaşi, care i-a spus că s-au rătăcit, după ce au pierdut poteca.
Cei 34 de cercetaşi, cu vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani, printre care 20 de adolescenţi, erau cazaţi în Comuna Covăsânţ, localitate situată la circa 35 de kilometri distanţă de municipiul Arad, în zona de contact a prelungirilor vestice ale Munţilor Zărandului cu Câmpia Aradului. Tinerii care se află pentru prima oară în România au plecat în drumeţie spre un sat de vacanţă din zonă, dar s-au rătăcit.
După ce au fost alertate de către femeia din Belgia, autorităţile române au luat legătura cu membrii grupului, care le-au informat că se află în pădure, s-au rătăcit şi nu cunosc zona.
''În cele din urmă, chiar dacă au fost îngreunate de întuneric şi de terenul accidentat, căutările au fost încununate de succes, cercetaşii fiind găsiţi într-un loc numit Valea Mare, unde s-au adăpostit şi au făcut un foc de tabără pentru a se încălzi, la circa 4 ore de la apelul primit de la femeia din Belgia. Şansa tinerilor belgieni a fost aceea că au reuşit să dea cât de cât relaţii despre locul unde se aflau'', a precizat şeful IPJ Arad.
Una dintre fete, care s-a lovit la genunchi, intrase în şoc hipotermic, fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru a primi îngrijiri, fiind în prezent în afara oricărui pericol.
''Ceilalţi membri ai grupului au ajuns în jurul orei 1,00 la Schitul Feredeu, unde au primit apă şi mâncare, ulterior fiind transportaţi cu un microbuz la locul unde sunt cazaţi, pentru a se odihni liniştiţi'', a mai adăugat comisarul şef Nicolae Bătrân. AGERPRES/(AS, A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Bătrân dispărut de aproape două zile, găsit de poliţişti în şoc hipotermic într-o râpă Un bătrân în vârstă de 69 de ani, din comuna Peştişani, a fost găsit de poliţişti în noaptea de duminică spre luni, într-o râpă, acesta fiind în stare de hipotermie, cu degerături la picioare.
Alba: Zeci de salvatori au intervenit pentru scoaterea la suprafaţă a celor 11 persoane blocate în Huda lui Papară Peste 60 de speologi salvatori, pompieri, salvamontişti, jandarmi şi poliţişti au fost angrenaţi în acţiunea de salvare a celor 11 persoane, din care 9 adolescenţi, rămase blocate luni în urma unei viituri în Huda lui Papară, peşteră din Munţii Trascăului.
Arad: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a fost dotat cu un computer tomograf digital de ultimă generaţie Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a primit un computer tomograf digital de ultimă generaţie, în valoare de peste 1,73 de milioane de euro, în cadrul proiectului transfrontalier intitulat 'Teleradiologia transfrontalieră în judeţele Csongrad- Arad', lansat în toamna anului 2011.
Arad: Şefa secţiei de Psihiatrie a SCJU, vizată de percheziţiile în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă ÎCCJ Arad, 31 mai /Agerpres/- Poliţiştii arădeni au percheziţionat, marţi, cabinetele unor medici de pe reza judeţului, între care şi la cel al prof. dr. Delia Marina Podea, şeful Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, care este suspectată de faptul că ar fi solicitat bani de la...
Arad: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost dotat cu două ascensoare noi La spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad s fost finalizată o nouă investiţie care vizează atât confortul pacienţilor, cât şi al personalului medical, în valoare de peste 300.000 de lei, privind achiziţionarea şi montarea a două noi ascensoare, unul destinat pacienţilor, iar celălalt vizitatorilor...
Arad: SCJU, evaluat în vederea acreditării Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, a primit săptămâna trecută vizita unei comisii de evaluare a Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANCMCS), în vederea acreditării, a anunţat miercuri managerul instituţiei medicale, dr. Mirandolina...