Cele mai citite
 


Aproximativ 300 de cazuri de gripă porcină în Egipt
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Cairo, 4 aug /Agerpres/ - Numărul de cazuri de gripă porcină diagnosticate în Egipt a ajuns la 298 şi un deces înregistrat până în prezent, a anunţat marţi Ministerul egiptean al Sănătăţii, informează AFP.

Din cele 298 de persoane contaminate, 217 sunt vindecate. Celelalte „merg spre bine”, a precizat Abderrahmane Chahine, purtător de cuvânt al ministerului citat de Mena.

Egiptul, ca şi Arabia Saudită, a recomandat femeilor însărcinate, persoanelor în vârstă şi copiilor să evite să se ducă în pelerianj la Mecca în acest an din cauza riscului răspândirii gripei porcine. AGERPRES/(Violeta Gheorghe)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa A: 36 de morţi în Anglia /+ 9/, un recul net al numărului de noi cazuri Londra, 6 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în rândul persoanelor atinse de gripa A(H1N1) a crescut de la 27 la 36 săptămâna trecută, dar cel de noi cazuri de contaminare s-a redus cu peste două treimi, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează joi din Londra AFP.
Peste 1.100 decese de gripă porcină /bilanţ OMS/ Geneva, 5 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în urma contractării virusului A (H1N1) a depăşit bariera de 1.000, ajungând la 1.154, imensa lor majoritate pe continentul american, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii miercuri şi preluat de AFP....
India confirmă primul deces provocat de gripa porcină New Delhi, 4 aug /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii indian a confirmat marţi primul deces provocat în ţară de virusul gripei porcine, cel al unei eleve de 14 ani, relatează AP.
Primul deces de gripă porcină în Vietnam Hanoi, 4 aug /Agerpres/ - Vietnamul a înregistrat marţi primul deces de gripă porcină, cel al unei tinere de 29 ani din provincia Khanh Hoa /sudul ţării/, au anunţat surse medicale locale, citate de AFP.
Polonia/A(H1N1): 100 de cazuri, de la începutul epidemiei Varşovia, 4 aug /Agerpres/ - Serviciile sanitare poloneze (GIS) au anunţat marţi că au diagnosticat în total o sută de cazuri de contaminare cu virusul A(H1N1) de la începutul epidemiei - informează AFP.
Ungaria va produce un test rapid de depistare a virusului A/H1N1 Budapesta, 4 aug /Agerpres/ - Compania Diagon Ltd din Ungaria va prezenta un test rapid pentru depistarea în decurs de aproximativ două ore a prezenţei virusului A/H1N1 în cadrul unei conferinţe de presă la ce va avea loc la 6 august, informează MTI.