Cele mai citite
 


Brăila: Echipamante de peste 50 milioane de lei pentru Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea de Sud-Est
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Regiunea de Sud-Est vor fi dotate cu echipamente de ultimă generaţie în valoare de peste 50 de milioane de lei, în baza unui proiect cu fonduri europene, care a fost lansat vineri, la Brăila.
Proiectul, intitulat 'Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud-Est',va fi implementat la nivelul judeţelor Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea şi Constanţa.
În total vor fi 64 de echipamente, din care Brăila va beneficia de trei autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mare, o autospecială de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic şi radiologic), o autospecială pentru descarcerări grele, trei autospeciale de capacitate medie, două ambulanţe de prim ajutor şi o ambulanţă de reanimare, dotată permanent cu medic pentru situaţii de urgenţă.
'Noi avem acum autospeciale depăşite, vechi, pe care le vom da, în momentul în care vor veni cele noi, serviciilor voluntare din alte localităţi. De exemplu, în Insula Mare avem condiţii speciale de intervenţie, iar autospecialele se strică foarte repede. Echipamentele pe care le vom primi sunt omologate ISU şi vor scădea timpul de intervenţie, iar calitatea serviciilor va fi crescută', a declarat inspectorul şef al ISU Brăila, colonel Florin Silvi.
Proiectul se află în faza lansării în SEAP a licitaţiei pentru achiziţionarea de echipamente, iar speranţa este ca acestea să fie livrate şi instalate în ianuarie-februarie 2012 , având în vedere că acest tip de echipamente nu se află în stoc, ci se fac la comandă.
Scopul proiectului constă în îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul Regiunii Sud-Est, prin reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, de la 12,5 minute la nouă minute în mediul urban din Brăila şi de la 99 de minute la 60 de minute în cel rural.
Valoarea totală a proiectului este de 51.514.560 de lei, din care finanţare nerambursabilă de 40.697.440 de lei, iar contribuţie proprie de 846.560 de lei, durata de implementare fiind estimată la 24 de luni.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cele şase Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă din Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, iar beneficiarii indirecţi cele 2,8 milioane de persoane, câte se află în regiune de sud-est. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: ISU va primi o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va fi dotat pe 15 aprilie cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică (CNBR), pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre, după cum a declarat marţi, pentru AGERPRES,...
Brăila: Autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică, în dotarea ISU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a fost dotat cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică (CNBR), pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre.
Vrancea: Maşini de intervenţie pentru ISU Vrancea, printr-un proiect finanţat prin POR Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Anghel Saligny" Vrancea va primi 10 maşini noi printr-un proiect european finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Galaţi: Aproape 52 milioane lei pentru echipamente necesare situaţiilor de urgenţă în şase judeţe Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi, alături de alte cinci autorităţi judeţene deliberative, în calitate de membru fondator al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă (ADISESU), a lansat, miercuri, activităţile din cadrul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice...
Brăila: ISU va fi dotat cu o autospecială de cercetare nucleară Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va fi dotat anul viitor, prin Programul Operaţional Regional, cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică, chimică şi radiologică, pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre.
Tulcea: Autorităţile speră să primească noi echipamente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă din Deltă Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă va depune cel târziu în luna aprilie o solicitare pentru alocarea din Programul Operaţional Regional a fondurilor necesare îmbunătăţirii intervenţiilor în caz de urgenţă în comunităţile din Delta Dunării.