Cele mai citite
 


Brăila: Revoluţionarii ameninţă cu folosirea violenţei la mitingul programat miercuri la Bucureşti
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O parte din revoluţionarii din Brăila ameninţă cu folosirea violenţei la mitingul programat miercuri, 27 iulie, la Bucureşti, de Confederaţia Naţională a Blocului Naţional al Revoluţionarilor, ca protest la faptul că Executivul doreşte să taie subvenţiile revoluţionarilor, cu excepţia celor răniţi sau a familiilor celor care au murit în Revoluţia din 1989.
'Mergem la miting cu sau fără aprobare de la domnul Oprescu. Eu sunt pregătit să mă iau la bătatie cu toţi, că aşa nu se mai poate. Fără violenţă nu vom reuşi nimic. Am de gând să mor cu ei de gât. M-am săturat să îi văd cum fac jaf la drumul mare şi cum îi urăsc pe români. Vreau să-i văd în puşcării. Nu mergem la un miting prăpădit, cum au fost cele de până acum, mergem la război. Ne-am hotărât să ieşim la bătaie', a declarat preşedintele Ligii Naţionale a Luptătorilor din Decembrie Brăila, Gabriel Dămăroiu.
Preşedinţii cele patru asociaţii ale revoluţionarilor din Brăila s-au reunit vineri, într-o conferinţă de presă, unde au anunţat că sunt gata să se alăture protestului care va fi organizat pe 27 iulie, începând cu ora 12,00, la Bucureşti.
Numărul persoanelor decedate în Brăila, în decembrie 1989, recunoscut de Procuratura Militară, a fost de 43, iar al răniţilor de 98.
'Se pare că în spitale au fost mult mai mulţi răniţi, dar Procuratura Militară a recunoscut doar 98. În Brăila, pe 23 (decembrie - n.r.) seara au căzut primii morţi, iar inima Revoluţiei a fost în Casa Albă', a declarat Gabriel Dămăroiu.
Brăila a fost declarat oraş martir, cea mai mare vărsare de sânge având loc în faţa Casei Albe, care a primit numele de Piaţa Independenţei, clădirea din spatele palatului administrativ, respectiv Hotelul Belvedere, purtând şi astăzi urmele gloanţelor trase în decembrie 1989. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Doi revoluţionari aflaţi în greva foamei au ajuns la spital Doi din cei şase revoluţionari brăileni, membri ai Asociaţiei 'Revoluţionarilor Anticomunişti din Decembrie 1989', aflaţi în greva foamei, au ajuns marţi la spital, unul cu preinfarct, iar celălalt cu un puseu de tensiune, medicii interzicându-le să mai continue protestul.
Brăila: Un bebeluş cu o malfomaţie congenitală la inimă, transportat la Cluj cu un elicopter SMURD Un bebeluş născut în urmă cu o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila cu o malfomaţie congenitală la inimă şi care avea nevoie urgentă de operaţie a fost transportat duminică, la Cluj, cu un elicopter SMURD.
Brăila: Prefectul a emis ordinul de suspendare a mandatului consilierului municipal implicat în dosarul reţetelor false Prefectul de Brăila, Nicu Olteanu, a emis ordinul de suspendare din funcţie a consilierului local municipal Paul Creţu, aflat în arest la domiciliu şi cercetat alături de alte 12 persoane în dosarul eliberării reţelor fictive pentru medicamente.
Brăila: Protest în forţă în curtea Spitalului de Urgenţă Câteva sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila protestează marţi în curtea unităţii, nemulţumiţi că le-au fost reduse salariile şi cer demisia managerului Rodica Sin, încercând să intre cu forţa în biroul acesteia.
Brăila: Şoferul care a lovit mortal cinci persoane într-o staţie nu consumase droguri, arată IML Iaşi Şoferul care în urmă cu o săptămâna de zile a intrat în plin cu maşina într-un grup de persoane ce se aflau într-o staţie de autobuz din municipiul Brăila, accident în urma căruia cinci oameni au murit şi alţi doi au fost răniţi, nu consumase droguri, arată rezultatele probelor venite de la Institutul...
Preşedintele CJ Brăila: Dacă nu ne înţelegem la preţ pentru cumpărarea clădirii TBC, mutăm spitalul Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că dacă nu se va reuşi cumpărarea clădirii în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, estimată la 880.000 de euro, atunci se va recurge la varianta mutării spitalului în afara oraşului...