Cele mai citite
 


Călăraşi: Primul grup de tinere activiste împotriva traficului de persoane din România, instruit la Călăraşi
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul grup de tinere activiste împotriva traficului de persoane din România au fost instruite în zilele de 21 şi 22 iulie în municipiul Călăraşi în cadrul campaniei naţionale de prevenire a traficului de persoane intitulată 'Deschide ochii'.
Grupul, format din 40 de tinere din centrele rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, beneficiari ai Fundaţiei 'Noi Orizonturi', voluntari ai Asociaţiei Crucea Roşie şi elevi mobilizaţi de poliţiştii de prevenire a criminalităţii Călăraşi, a fost instruit cu privire la conceptul de advocacy şi modalităţile de utilizare a campaniilor de advocacy în lupta împotriva traficului de persoane.
Tinerele vor implementa acţiuni de conştientizare dedicate semenilor pe o perioadă de două luni utilizând atât resursele puse la dispoziţie de organizatori, cât şi cunoştinţele dobândite pe parcursul evenimentului de formare.
Deschide ochii este o campanie naţională de conştientizare privind exploatarea sexuală prin traficul de persoane, implementată de Centrul Raţiu pentru Democraţie şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane în parteneriat cu organizaţia 'Nea Zoi', din Grecia, şi organizaţia 'Love 146', din Marea Britanie. Campania se derulează în perioada martie 2010 - septembrie 2011.
Evenimentul s-a desfăşurat în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Călăraşi - Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi, Fundaţia Noi Orizonturi şi TenarisSilcotub - Social Development. AGERPRES/(AS - Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Progamul social ''RABLA pentru aparate auditive'' în sectorul 6 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundaţia ''România, Ţara mea'' şi cu sprijinul Centrului Medical ''Audio-optica'', anunţă desfăşurarea, în perioada noiembrie - decembrie 2010, a programului social ''Rabla pentru aparate auditive''.
Comunicat de presă - Fundaţia "Star of Hope" România Fundaţia 'Star of Hope' România în parteneriat cu Liceul Teoretic "Filadelfia" Suceava şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava vă invită să participaţi la sesiunea de informare şi instruire "Şanse egale pentru toţi copiii", ce va avea loc Sâmbătă, 23 Mai 2015 de la ora...
Suceava: Curs gratuit de instruire a părinţilor care au copii cu dizabilităţi, oferit de ''Star of Hope'' România Fundaţia ''Star of Hope'' România, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, va organiza sâmbătă cursul ''EDI (Evaluare. Diagnostic. Intervenţie). Metode Aplicative'', ce se adresează părinţilor care au copii cu dizabilităţi.
Olt: Direcţia pentru Protecţia Copilului a depus un denunţ împotriva tatălui "micului Hercule" Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt a depus, luni, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, un denunţ împotriva lui Iulian Stroe, tatăl "micului Hercule", acuzat de rele tratamente aplicate minorului din cauză că bărbatul îşi determină copiii să facă exerciţii...
Vaslui: Parteneriat pentru lupta împotriva violenţei asupra copilului Instituţia Prefectului Vaslui a încheiat, joi, un protocol pentru lupta împotriva violenţei asupra copilului, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică...
Argeş: Seminar naţional dedicat apărării drepturilor copilului Seminarul naţional cu tema 'NU abuzului - DA drepturilor copilului', organizat joi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Consiliul Judeţean (CJ) Argeş, a reunit la Piteşti zeci de reprezentanţi ai unor instituţii naţionale şi locale cu atribuţii în domeniul protecţiei...