Cele mai citite
 


Cluj: Facultatea de Medicină a avut cea mai mare concurenţă la admiterea la UMF
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cea mai mare concurenţă la examenul de admitere pentru nivelul licenţă, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, a fost la Facultatea de Medicină, cu 2,7 candidaţi pe un loc.
Un număr de 756 de candidaţi au optat pentru acest profil universitar, candidatul admis pe primul loc în sistemul de învăţământ cu susţinere bugetară obţinând media 9,97. La locurile cu taxă, cea mai mare medie este 9,10.
La Facultatea de Medicină Dentară au concurat 161 de candidaţi (2,3/loc), prima medie de admitere la locurile bugetate fiind 9,37, iar la locurile cu taxă - 7,81.
Şi prima medie de la Facultatea de Farmacie - 9,85 - denotă buna pregătire a candidatului admis pe locurile bugetate, la mare distanţă de cel ce a concurat pe locurile cu taxă, care a obţinut media 8,11. La Facultatea de Farmacie s-au înscris 256 de candidaţi, concurenţa fiind de 1,55/loc.
La probele examenului de admitere la UMF s-au prezentat 1.653 de candidaţi, din totalul de 1.668 înscrişi pentru cele 560 de locuri bugetate şi 200 de locuri cu taxă.
Nouă candidaţi au fost admişi fără concurs, conform legii, fiind olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.
Examenul de admitere a constat într-o probă scrisă, în limba română, la biologie şi chimie, şi s-a desfăşurat după sistemul grilă. AGERPRES/(AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UMF Cluj organizează admitere pentru facultăţile de Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" începe luni înscrierile pentru admitere, care va avea loc în data de 25 iulie 2016, pentru trei programe de studiu.
Cluj: Mai mulţi candidaţi decât în 2011 la examenul de admitere la UMF 'Iuliu Haţieganu' La examenul de admitere din sesiunea desfăşurată în luna iulie, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, s-au prezentat cu 200 de candidaţi mai mult comparativ cu anul 2011, situaţie ce relevă interesul în continuare crescut faţă de studiile medicale superioare...
Cluj: 595 de candidaţi admişi la Universitatea de Medicină şi Farmacie Un număr 595 de candidaţi au fost declaraţi admişi la examenul pentru cele 601 locuri bugetate şi 267 locuri cu taxă disponibile pentru anul universitar 2013-2014 la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.
UMF 'Carol Davila': Aproximativ 3.200 de candidaţi s-au înscris pentru admitere Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti anunţă că 3.168 de candidaţi s-au înscris pentru concursul de admitere ce va avea loc luni în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM).
Cluj: Începe examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca începe miercuri, cea mai mare concurenţă, de 7,3 candidaţi pe un loc, fiind la Facultatea de Tehnică Dentară, cu 219 înscrişi pe 30 de locuri
Cluj: 39 de locuri disponibile la sesiunea de admitere din septembrie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca scoate la concurs, în cea de-a doua sesiune a examenului de admitere, la nivelul licenţă, 39 de locuri, dintre care 35 cu taxă şi patru bugetate.