Cele mai citite
 


Emil Boc: Medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc a susţinut vineri la Radio România Actualităţi că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".
Întrebat dacă Executivul va da curs cererii preşedintelui Traian Băsescu cu privire la stoparea plăţii datoriilor pentru distribuitorii de medicamente, Boc a răspuns că "este un obiectiv pe care Guvernul îl are de a împiedica producerea, în continuare, de arierate".
"Vrem şi în domeniul sănătăţii să punem stavilă unor proceduri care au permis acumularea, uneori nejustificată, a unor datorii în sectorul medical şi în acest moment, fără a intra în detalii, suntem în discuţii directe şi pragmatice atât cu Ministerul Sănătăţii, cât şi cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi vom lua decizii şi pentru ceea ce înseamnă preţul la medicamente şi achiziţii în perioada următoare", a afirmat primul-ministru.
Boc a subliniat că "medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente, acesta este obiectivul pe care îl are Guvernul, împreună cu Casa (n.r. - Naţională de Asigurări de Sănătate) şi Ministerul Sănătăţii".
El nu a dorit să dea mai multe detalii, susţinând că nu poate face precizări în contexul în care demersul se află în plină analiză.
Emil Boc a declarat miercuri într-o conferinţă susţinută la PDL că Guvernul face, în prezent, o analiză a arieratelor din sănătate împreună cu ministerul de resort, Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) şi cu organismele implicate în acordurile internaţionale ale României.
"Se face o analiză a tuturor arieratelor din economie, inclusiv a celor din sănătate. Important este ca mecanismele de prevenire a cumulului de arierate să funcţioneze iar lucrurile sunt analizate de Guvern. Şi această analiză se face astăzi împreună cu CNAS, Ministerul Sănătăţii şi cu cei implicaţi în acordurile internaţionale ale României", a afirmat primul-ministru, răspunzând unei întrebări a presei referitoare la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu privind plata arieratelor la medicamente.
Şeful statului a afirmat miercuri că, în domeniul sănătăţii, România are probleme serioase privind achiziţiile de medicamente, menţionând că arieratele din acest sector vor fi, cu siguranţă, o prioritate în discuţiile pe care delegaţia Fondului Monetar Internaţional sosită la Bucureşti le va purta cu autorităţile.
El a susţinut că nu trebuie plătit niciun leu din aceste arierate până când nu se reglementează sistemul de achiziţii de medicamente atât în spitale, cât şi prin farmacii.
"Vreau să ştiţi public punctul meu de vedere, indiferent ce va decide Guvernul: nu trebuie plătit niciun leu pentru arieratele la medicamente până când nu se reglementează sistemul de achiziţii de medicamente şi în spitale şi cele distribuite prin farmacii. A continua la fiecare şase luni să tot constatăm că avem arierate în condiţiile în care şi Comisia Europeană constată nereguli în achiziţiile de medicamente cred că este o mare greşeală, indiferent cine ne cere să plătim cu prioritate în zona de arierate la medicamente", a spus Băsescu. AGERPRES/(A-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Emil Boc: Medicamente vor exista, doar că la preţuri corecte şi prin proceduri transparente Premierul Emil Boc a susţinut vineri la Radio România Actualităţi că obiectivul Guvernului este legat de prezenţa medicamentelor în farmacii "la preţuri corecte şi prin proceduri transparente".
Emil Boc: Guvernul face împreună cu MS, CNAS şi organismele internaţionale o analiză a arieratelor din sănătate Guvernul face, în prezent, o analiză a arieratelor din sănătate împreună cu ministerul de resort, Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) şi cu organismele implicate în acordurile internaţionale ale României, a declarat, joi, premierul Emil Boc, într-o conferinţă de presă la sediul PDL.
Premierul Boc: Guvernul face împreună cu MS, CNAS şi organismele internaţionale o analiză a arieratelor din sănătate Guvernul face, în prezent, o analiză a arieratelor din sănătate împreună cu Ministerul Sănătăţii (MS), Casa Naţională de Asigurări în Sănătate (CNAS) şi cu organismele implicate în acordurile internaţionale ale României, a declarat, joi, premierul Emil Boc, într-o conferinţă de presă la sediul Partidului...
Premierul Boc:Trebuie să stopăm risipa banului public în Sănătate şi să asigurăm medicamente la preţul corect Trebuie stopată risipa în cheltuirea banului public în Sănătate şi asigurate medicamente la preţuri corecte, a declarat marţi premierul Emil Boc rugat să comenteze afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora în cazul în care şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi ministrul...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.