Cele mai citite
 


Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după ce, timp de mai multe săptămâni, aceştia au refuzat să o facă.
Reprezentanţii SJU reclamau faptul că fondurile propuse de CJAS sunt insuficiente pentru desfăşurarea activităţii până la sfârşitul anului, iar Serviciul de Ambulanţă faptul că din suma prevăzută, de 9,3 milioane de lei, li s-au reţinut 400.000 de lei de către ordonatorul principal de credite.
'Am răsuflat destul de greu în această perioadă când doi furnizori deosebit de importanţi ne-au ţinut la respect, în loc să fie invers. A trebuit să găsim soluţii să încheiem aceste contracte şi am reuşit. Aceste dispute puteau fi evitate. Ele au fost unilaterale, deci numai din partea furnizorului de servicii medicale, pe aspecte pe care eu le-am considerat din capul locului uşor de rezolvat. Am trecut prin toate furcile caudine, prin comisii de mediere şi de arbitraj, deşi puteau fi rezolvate aici", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele-director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Ialomiţa, Mihai Geantă.
Acesta a precizat că acum toţi furnizorii de servicii medicale care au solicitat încheierea de contracte cu CJAS pentru furnizarea de servicii medicale în cele peste 12 domenii de asistenţă medicală au la bază un contract.
"Evident că aceste contracte înseamnă efectuarea de servicii medicale până la finele anului şi poate că sumele cuprinse în contractele respective nu sunt suficiente, ţinând cont de adresabilitatea populaţiei, de nevoile de investigare, tratament, terapii, spitalizare, dar totuşi ele au la bază sume care pot asigura funcţionarea atât a domeniilor de asistenţă medicală primară, secundară şi terţiară, cât şi tratamentul cu medicamente în Ambulatoriu într-un mod rezonabil', a adăugat preşedintele-director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Ialomiţa.
Potrivit acestuia, contractul cu Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia a fost semnat după ce, de comun acord, s-a acceptat introducerea unei clauze, prin care Casa de Asigurări îşi asuma responsabilitatea completării finanţării pe ultimele două luni ale anului, la suma minimă reieşită din calculele prevăzute în normele metodologice.
'CJAS va face demersurile necesare la ordonatorul principal de credite pentru completarea cu suma necesară, de circa patru milioane de lei, pentru asistenţa spitalicească atât pentru spitalul judeţean, cât şi pentru celelalte două spitale. Prin această clauză am întărit faptul că ne vom preocupa să asigurăm această finanţare. Să sperăm că vom reuşi', a mai spus acesta.
Reprezentantul CJAS a dat asigurări, însă, că nu se va întrerupe asistenţa medicală spitalicească indiferent dacă va reuşi sau nu să obţină finanţare.
'Pentru lunile noiembrie şi decembrie - care în contract şi anexele la contract arătau că sunt incomplete la numărul de spitalizări continue faţă de nevoile reale, respectiv 1.500 de cazuri - am completat printr-o anexă, în care am subliniat că cele peste 1.400 - 1.500 de internări vor fi asigurate şi nu se va întrerupe asistenţa medicală spitalicească. Indiferent că vom reuşi sau nu să aducem finanţare, ele vor figura în lunile noiembrie şi decembrie pentru spitalul judeţean', a mai spus Geantă.
Deşi reprezentanţii CJAS şi SJU au ajuns şi la comisia de mediere în vederea stingerii acestui litigiu, o decizie privind semnarea contractului a fost luată tot la nivel local, un aport în acest sens avându-l senatorul Tudor Panţuru care, potrivit lui Mihai Geantă, a mediat întâlnirea reprezentanţilor celor două instituţii.
Conform contractului recent semnat, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia va avea, de exemplu, în luna iulie, peste 1.550 de spitalizări continue, 600 de spitalizări de zi, sume pentru investigaţii clinice şi paraclinice, valoarea contractuală lunară fiind de circa 2,6 milioane de lei.
În ceea ce priveşte Serviciul Judeţean de Ambulanţă, reprezentanţii CJAS susţin că suma reţinută de ordonatorul principal de credite, de 400.000 de lei, va fi deblocată spre sfârşitul anului.
'Ambulanţa va primi, lunar, până la sfârşitul anului, circa 770.000 - 780.000 de lei, astfel încât să-şi asigure cheltuielile cu salariile, carburanţii şi celelalte mici cheltuieli pe care le are de făcut, piese de schimb, materiale de protecţie. Recunosc că sunt cheltuieli pe care ei trebuie să le facă pentru funcţionarea la capacitatea maximă. Ştim cu toţii cât este de necesară la nivelul şi starea judeţului, după ce am rămas fără spitalul de la Ţăndărei. Ambulanţei îi lipsesc din prevederea din Monitorul Oficial circa 400.000 de lei, sumă reţinută de ordonatorul de credite central şi care va fi deblocată în mod cert', a conchis Mihai Geantă. AGERPRES/(A - Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Spitalul de Urgenţă din Slobozia a preluat parţial personalul spitalului de la Ţăndărei Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia au decis preluarea unui număr de 20 de cadre medicale şi personal de îngrijire de la Spitalul municipal Ţăndărei, recent desfiinţat pentru a fi transformat în cămin de bătrâni.
Timiş: Casa Judeţeană de Sănătate a finalizat procesul de contractare cu furnizorii de servicii Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a finalizat procesul de contractare pe anul în curs cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale din judeţ.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Gorj: Furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS în luna decembrie din cauza neregulilor în activitate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a imputat furnizorilor de servicii medicale din judeţ, în urma controalelor efectuate pe parcursul lunii decembrie, suma de aproximativ 5 200 lei lei pentru servicii raportate eronat, se arată într-o informare postată pe site-ul instituţiei.