Cele mai citite
 


MAE: Numai turiştii români cu asigurare valabilă sunt scutiţi de plata serviciilor medicale în Turcia
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Turiştii români în Turcia sunt atenţionaţi, printr-un comunicat difuzat vineri de Ministerul român al Afacerilor Externe, că sunt scutiţi de plata serviciilor medicale asigurate de unităţile spitaliceşti publice numai dacă deţin o asigurare medicală valabilă.
În cazul în care turiştii nu au încheiată o asigurare medicală valabilă, aceştia vor suporta integral contravaloarea serviciilor medicale prestate, precizează comunicatul MAE.
Potrivit sursei citate, începând cu 13 iulie 2011, conform informaţiilor primite de la Ministerul Sănătăţii al Republicii Turcia, turiştii români care necesită îngrijiri medicale de urgenţă pot beneficia de tratament medical în unităţile spitaliceşti publice de pe teritoriul acestui stat.
În caz de necesitate, turiştii pot apela 112 - numărul general de urgenţe sau ALO 184, număr la care pot solicita informaţii cu privire la serviciile de sănătate. La aceste numere de telefon, solicitantul poate primi asistenţă într-una dintre următoarele limbi de circulaţie internaţională: engleză, germană, arabă, rusă.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cu insistenţă cetăţenilor români ca înainte de deplasare să încheie o asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă pentru toată perioada sejurului în afara graniţelor ţării.
De asemenea, oficiile consulare ale României vor acorda, în limita competenţelor, asistenţă consulară specifică în situaţia în care le va fi solicitată, mai menţionează comunicatul MAE. AGERPRES / (AS-Marius Frăţilă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MAE: Turiştii români în Turcia pot beneficia de îngrijiri medicale de urgenţă în unităţile sanitare turceşti Turiştii români în Turcia care necesită îngrijiri medicale de urgenţă pot beneficia, începând din 13 iulie, de tratament medical în unităţile spitaliceşti publice de pe teritoriul acestui stat, a informat, miercuri, un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) remis AGERPRES.
Medicii de la Urgenţă nu şi-au făcut datoria, afirmă MS, despre cazul Chauncey Hardy Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical al Unităţii...
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Videoconferinţă a secretarului de stat Raed Arafat cu reprezentanţii structurilor de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a convocat luni o videoconferinţă la care au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei...
Serviciul de urgenţă 112 va avea dispeceri instruiţi la standarde europene Ministerul Sănătăţii şi Colegiul de Servicii de Urgenţă din Finlanda, aflat în subordinea Ministerului de Interne din Finlanda, vor forma specialişti şi formatori români în dispecerizarea integrată de urgenţă.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.