Cele mai citite
 


Maramureş: USL acordă sprijin total candidatului Florin Tătaru pentru un loc de deputat rămas vacant
vineri, 22 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 22 iul /Agerpres/- Preşedintele PSD Maramureş, Mircea Ursache a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă comună la care au participat şi liderii PNL şi PC, că Florin Tătaru, candidatul USL în colegiul 2 Baia Mare -Est are susţinerea organizaţiilor din colegiul, iar toate speculaţiile lansate de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş (PNL) sunt neavenite.
"Eu sunt cel care a susţinut în faţa preşedintelui Victor Ponta, necesitatea candidaturii lui Florin Tătaru în colegiu şi mai puţin pe cea de preşedinte al organizaţiei municipale. Îmi asum această răspundere indiferent de rezultatul alegerilor. Oricum nu contăm pe sprijinul primarului de Baia Mare pentru că a dovedit în multe situaţii neseriozitate. La nivelul USL a fost constituită echipa de campanie, iar singura noastră preocupare e să câştigăm alegerile în Colegiul 2. De asemenea, pentru USL e un prim test de funcţionare a alianţei ce va funcţiona cu ocazia alegerilor din anul viitor. Am avut discuţii şi cu organizaţia UDMR Maramureş, iar liderii şi-au dat acordul pentru susţinerea candidatului USL. Astfel, pentru Colegiul 2 se conturează o concentrare de forţe politice care cu siguranţă vor aduce voturi importante lui Florin Tătaru", a spus preşedintele PSD Maramureş.
La rândul său, preşedintele PNL Maramureş, Radu Ştef, a spus că, indiferent de comentariile edilului de Baia Mare, atât organizaţia municipală, cât şi cea judeţeană acordă sprijin total candidatului desemnat de USL.
"Cei şase primari liberali din Colegiul 2 Baia Mare-Est acordă sprijinul lor pentru Tătaru. În privinţa primarului Cherecheş, declarativ încă trebuie să se maturizeze politic, iar organizaţia are puţin alte ideii despre cum trebuie organizată campania decât declaraţiile publice ale domniei sale", a spus Radu Ştef.
De asemenea, directorul de campanie electorală a candidatului USL şi purtătorul de cuvânt, Cristian Anghel (PNL), a precizat că bătăliile politice se câştigă doar în echipă şi nu separat.
"În acest moment importantă este funcţionarea echipei de campanie. Avem o componentă urbană şi una rurală prin care acoperim întreg spectrul de problematici. Trebuie să răspundem la toate chestiunile ridicate de cetăţenii Colegiului 2. În altă ordine de idei, am lansat o serie de întrebări public privind situaţia unor investiţii de interes judeţean cum ar fi: aeroportul, depozitele ecologice, drumul expres Baia Mare - Satu Mare, situaţia drumului Baia Sprie - Bârsana, situaţia investiţiilor în spitalul judeţean, situaţia surselor alternative de energie, dar şi a medicamentelor compensate a sistemului de sănătate în mod special", a spus Cristian Anghel.
Liderul PSD Maramureş, Mircea Ursache, a precizat că, într-un sondaj comandat de partid, candidatul USL este cotat între 60 şi 75% din preferinţele de vot ale electoratului, comparativ cu alţi candidaţi anunţaţi.
Pe de altă parte, candidatul USL, Florin Tătaru, a declarat că intenţia de vot a electoratului din Colegiul 2 poate fi realizată numai dacă aceştia se vor prezenta la urne pe 21 august, exprimându-şi intenţia de vot.
Primarul Cătălin Cherecheş nu a putut fi contactat.
Guvernul a decis ca alegerile parţiale în Colegiul 2 Baia Mare-Est să aibă loc pe 21 august după ce deputatul Cătălin Cherecheş (PNL) a candidat şi câştigat în urma alegerilor din luna mai, funcţia de primar al municipiul Baia Mare.
În Colegiul 2 Baia Mare-Est şi-au mai anunţat intenţia de a candida pentru fotoliul de deputat: Mariana Pop (PDL), Mircea Dolha (PV-PER), Felician Horj (PRM), Doru Dăncuş (PNŢCD), Sergiu Vitalian Vaida (independent) şi Dorin Buda (independent). AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul PSD Călin Matei:Judeţul nu va primi fonduri pentru investiţii noi, doar pentru cele în derulare Deputatul PSD de Maramureş Călin Matei a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că în anul 2013 nu vor fi aprobate spre finanţare noi investiţii de interes public destinate judeţului.
Maramureş: PDL Baia Mare critică CJ pentru lipsa banilor de investiţii în infrastructură Liderul PDL Baia Mare i-a criticat, vineri, într-o conferinţă de presă, pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş pentru faptul că n-au reuşit să obţină fondurile necesare cofinanţării unor lucrări de infrastructură pe acest an.
Maramureş: Social-democraţii interesaţi de regionalizare, modernizarea infrastructurii şi sănătate Conducerea PSD Maramureş susţine necesitatea modernizării cât mai urgente a infrastructurii rutiere, modernizarea sistemului public de sănătate şi, deopotrivă, sunt preocupaţi de poziţia viitoare a judeţului în structura regională care va fi creată.
Maramureş: Mircea Ursache (PSD) spune că vor fi numiţi noi directori la instituţiile deconcentrate Preşedintele PSD Maramureş, Mircea Ursache a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în cel mai scurt timp, vor fi numiţi noi directori în instituţiile deconcentrate, 'persoane competente profesional'.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: SJU Baia Mare, dotat cu un rotablator de Asociaţia "Prietenii Spitalului" Preşedintele Asociaţiei "Prietenii Spitalului", Romana Furtună, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă găzduită de SJU Baia Mare, că Laboratorul de angiografie şi cateterism cardiac a fost dotat cu un rotablator, aparat utilizat de medici la implantul de stent.