Cele mai citite
 


MB: Adolescenţii consumă prea multe grăsimi saturate şi prea puţine fructe şi legume (studiu)
sâmbătă, 23 iulie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Pediatrie, Ce mancam?, Afectiunile inimii, Oncologie, Mancam sanatos
 

Medicii britanici şi-au exprimat temerile cu privire la sănătatea generaţiilor viitoare după ce, conform unui studiu guvernamental, adolescenţii britanici (11 - 18 ani) au în hrana zilnică prea multe grăsimi saturate şi prea puţine fructe, legume şi fier, transmite publicaţia The Guardian.

Şi mai îngrijorătoare sunt obiceiurile alimentare ale fetelor din acest segment de vârstă. Ele consumă în medie doar jumătate din cantitatea de fructe şi legume de care ar avea nevoie. Conform studiului anual asupra Dietei şi Nutriţei Naţionale, doar 5% dintre fetele britanice au o dietă sănătoasă şi respectiv doar 13% în cazul băieţilor.

Adolescentele ar trebui să consume 8 mg de fier pe zi, însă 44% dintre ele nu primesc suficient fier din alimente - ceea ce înseamnă că nu mănâncă suficientă pâine, cereale, carne, peşte, ouă sau alune.

Conform studiului, copiii britanici din toate categoriile de vârstă continuă să consume prea multe grăsimi saturate. Şi adulţii se găsesc în aceaşi situaţie - sintetizează în medie 12,8% din energia rezultată din alimentaţie din aceste grăsimi saturate, cu 1,8% mai mult decât ar trebui.

Rezultatele acestui studiu au determinat Ministerul britanic al Sănătăţii să emită un avertisment cu privire la "alimentaţia nesănătoasă a copiilor care poate sta la baza unor probleme grave de sănătate pe parcursul vieţii adulte, aşa cum ar fi afecţiuni ale inimii sau diferite tipuri de cancer".AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
DIETA PENTRU SANATATEA RINICHILOR Dieta este un component important al starii de sanatate. Educatia nutritionala cat si bunele obiceiuri alimentare sunt esentiale in mentinerea starii de sanatate. O dieta corecta si sanatoasa contribuie substantial la prevenirea bolilor si a mortii premature.
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
Regimul alimentar recomandat la varsta a treia Pacientul varstnic are nevoie de un aport caloric mai scăzut fata de pacientul adult şi diferit dacă este sedentar sau activ şi în funcţie de sex (motivat de scaderea metabolismului bazal progresiv cu inaintarea in varsta). Sedentar: 1800-2100 Kcal pentru bărbaţi şi 1600-1800 Kcal pentru femei; Activ...
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI: Alimentaţia corectă pentru copii Copiii sunt audienţa cea mai importantă când vorbim de alimentaţie, pentru că o dietă echilibrată este esenţială pentru creşterea şi dezvoltarea lor normală şi pentru că la această vârstă ei îşi formează şi definesc obiceiurile alimentare pe care le vor urma de-a lungul vieţii.