Cele mai citite
 


Medicină: Sportul practicat intensiv în copilărie favorizează artroza şoldului (studiu)
marţi, 23 iulie 2013   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Probleme cu greutatea, Corp sanatos, Reumatologie
 

Cazurile de artroză a şoldului sunt puternic influenţate de practicarea intensivă a unui sport în copilărie. Potrivit Universităţii din Berna, dezvoltarea anormală a coapsei, datorată mişcărilor repetate de la fotbal sau baschet, creşte riscul de a dezvolta artroză, scrie site-ul lesquotidiennes.com.

În timp ce obezitatea face obiectul unor dezbateri atât de aprinse încât guvernul britanic a sugerat chiar ca bebeluşii să facă sport, este important de repetat faptul că ce e mult nu e sănătos, acest lucru fiind valabil în orice domeniu. Departamentul de cercetări clinice al Universităţii din Berna a studiat şoldul a 37 de baschetbalişti profesionişti şi a 38 de persoane care nu practicaseră niciun sport de performanţă. Deformările şoldului sunt mult mai frecvente la prima categorie.

Riscul de artroză la sportivii de înalt nivel, îndeosebi la cei care încep de foarte tineri, este de 10 ori mai mare decât la ceilalţi oameni. Posibilitatea bazinului de a se roti scade, lucru care produce dureri. Alte studii au demonstrat existenţa unor cazuri frecvente de artroză timpurie la persoane care practicaseră fotbalul, handbalul, alergările sau săriturile. Ca şi în alte domenii, se recomandă, prin urmare, moderaţie, încheie lesquotidiennes.com.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Core Invest Health lanseaza Movial Plus pentru mentinerea sanatatii articulatiilor Nu-ti imaginezi viata fara miscare? Nici nu trebuie! Persoanele inactive fizic au un risc mai mare de a fi expuse depresiei si anxietatii, sunt mai predispuse la izbucniri nervoase si pot suferi de-a lungul vietii de multiple afectiuni, de la boli cardiace, pana la artroza si alte complicatii...
Vişinele calmează durerile provocate de artroză (studiu) Se pare că vişinele au un real potenţial de calmare a durerilor articulare. Această proprietate a fost evaluată pe un grup de femei cu vârste cuprinse între 40 şi 70 de ani care suferă de artroză, scrie passionsante.be.
Fotbal: Lovirea mingii cu capul poate produce leziuni cerebrale, conform unui studiu Jucătorii de fotbal care lovesc deseori mingea cu capul prezintă anomalii cerebrale similare cu cele ale pacienţilor care au suferit comoţii, conform unui studiu publicat marţi de revista americană Radiology.
Un microscop de forţă atomică poate diagnostica foarte timpuriu o artroză Cercetători elveţieni au pus la punct un microscop de forţă atomică experimental care poate detecta semne ale artrozei mult mai timpuriu decât prin metodele clasice de diagnosticare, potrivit unui studiu publicat în ultimul număr al revistei britanice Nature Technology, relatează AFP. (Sursa: Agerpres)
Alergatul nu creşte riscul de artroză a genunchiului (studiu) Alergatul nu creşte riscul de artroză a genunchiului (gonartroză), ci, dimpotrivă, poate avea un efect protector. Este important de ştiut însă dacă acţiunea repetată exercitată în timpul alergatului asupra articulaţiei genunchiului poate fi nefastă şi uza treptat cartilagiul.
Prevenția OBEZITĂȚII INFANTILE, prioritate a Organizației Mondiale a Sănătății Obezitatea în rândul copiilor reprezintă o reală amenințare pentru sănătatea acestora, pe termen lung. Copiii supraponderali și obezi pot avea aceleași probleme de sănătate și la maturitate, la care se pot adăuga boli cronice netransmisibile, precum diabetul și/sau afecțiunile cardiovasculare.